Virksomheder kan få refusion fra første fraværdsdag

Regeringen og arbejdsmarkedets parter er tirsdag morgen blevet enige om,  at virksomheder igen kan søge refusion for medarbejdere, der må blive hjemme, ikke er vaccinerede og er nære kontakter eller har syge, smittede eller hjemsendte børn.
Det er godt nyt for medarbejdere og virksomheder.
Erhvervsorganisation Dansk Industri (DI) meddeler: De løfter et samfundsansvar, når medarbejderne bliver hjemme for at isolere sig eller for at passe deres børn på grund af corona. Derfor er det helt rimeligt, at virksomhederne igen kan søge refusion fra første sygedag.
I praksis vil regeringen og arbejdsmarkedets parter genindføre den midlertidige suspendering af arbejdsgiverperioden samt den midlertidige ordning med barselsdagpenge til forældre, der må blive hjemme for at passe deres børn, som det også tidligere har været brugt under corona. Ordningerne kommer til at gælde både for medarbejdere og for selvstændige, men ikke for medarbejdere, der har mulighed for at arbejde hjemmefra.
Ordningerne gælder i perioden 23. november 2021 til og med den 28. februar 2022. Begge ordninger kræver lovændring, og regeringen vil forsøge at få en hastebehandling igennem Folketinget, så ordningerne kan virke hurtigst muligt.
Og hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!
Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
olga.kress@danrevision.net
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen
#danrevision
#etableringityskland
#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: