Milliarder til det tyske jernbanenet

Det er godt nyt for alle danske iværksættere, der transporterer varer i Tyskland: Deutsche Bahn skal modtage bistand for milliarder efter tabene i corona-pandemien. Pengene er beregnet til gebyrerne for brug af jernbanenettet i fjerntrafikken.

Som en talskvinde for jernbanen meddelte, er omkring 2,3 milliarder euro i tilskud og skadeserstatning til langdistancetransport blevet frigivet og udbetales til det statsejede selskab i november. Den særlige regulering af togvejspriser gælder med tilbagevirkende kraft fra pandemiens start i marts 2020 til begyndelsen af 2022; Deutsche Bahn forventer yderligere betalinger inden årets udgang.

Baggrund: “DB Netz” driver det meste af det tyske jernbanenet. Den opkræver såkaldte „Trassenpreise” for brug. En rute er tilladelsen til at køre en bestemt rute i jernbanenettet på et fast tidspunkt med et tidligere registreret tog. Priserne varierer afhængigt af, om der kører gods- eller passagertog på en strækning.

Det meste af passagertrafikken går til Deutsche Bahn, med kun en lille del af markedet fra konkurrenterne Flixtrain og den østrigske forbundsjernbane. Der er lignende særlige corona-regler inden for godstransport, som også er nyttige her for jernbanekonkurrenter. For her står konkurrenterne for over halvdelen af jernbaneforbruget.

Hos Deutsche Bahn er togstipriser en væsentlig del af koncernens overskud. Som følge heraf er priserne i Tyskland relativt høje sammenlignet med andre lande. For at gøre brugen af jernbanenettet mere konkurrencedygtig bør disse priser faktisk falde. Men så ville hele finansieringen af Deutsche Bahn blive sat på prøve.

Indtil videre er det stadig værd at investere i eksport til Tyskland!

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: