Handel med brugt tøj er væksttrend

Brugt og tøj fra bæredygtig produktion har fået et nyt løft fra Corona. 

Flere og flere forhandlere og producenter tilpasser sig dette. Enhver, der allerede er etableret i bæredygtighedsnichen, bør have gode vækstudsigter i de kommende år. 

Zalando har nu lanceret en lille bæredygtighedsoffensiv med omtale. Europas største online modeforhandler ønsker at forlænge tøjets levetid ved hjælp af en reparationstjeneste. Dette skulle starte om et par dage i Berlin og senere også blive tilbudt i Düsseldorf. Gruppen ønsker at forankre emnet bæredygtighed og den cirkulære økonomi mere fast på mode. Zalando har sat sig det mål at generere omkring en femtedel af sin bruttoomsætning med mere bæredygtige produkter inden 2023. Sidste år var det omkring 16 procent. Omkring ti procent af de tilbudte varer har et bæredygtighedsmærke. Zalando erhvervede for nylig en andel i den finske startup Infinited Fiber, der producerer en særlig bionedbrydelig fiber fra tekstilaffald. 

Virksomheden banker således på en klar væksttrend. Boston Consulting Group fastslog allerede sidste år, at bæredygtighed også spiller en stigende rolle for mange forbrugere, når de køber tøj. Dette sikres også af klimadebatten – fremstilling af tøj og sko tegner sig for omkring fire procent af drivhusgasemissionerne. Markedsforskere mener, at brugtmarkedet alene vil vokse fra de nuværende to til op til 20 procent markedsandel inden for fem år.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: