Pas på beskatning af varetransport på tværs af EU-grænser

Hvad er “forsendelser inden for virksomhed” eller på tysk „innergesellschaftliche Verbringungen“? Hvad skal du vide om det som onlineforhandler med EU -opbevaring? Hvordan håndterer du de deraf følgende momsforpligtelser i ind- og udland?

Onlineforhandlere med udenlandsk lager i EU – og deres skatterådgivere – skal beskæftige sig med emnet “forsendelser inden for virksomheden” og bør kende de vigtigste grundlæggende ting.

Baggrund: I løbet af internationaliseringen opstår spørgsmålet før eller siden for onlineforhandlere, om du også skal bruge udenlandske lagre. Markedspladser som Amazon eller Zalando giver dig mulighed for ubesværet at sælge dine varer online i andre EU-lande via lokale lagre. Amazon har oprettet et EU-dækkende grænseoverskridende opfyldelsesnetværk for sine detailhandlere i de seneste år.

Deltagelse i disse internationale programmer tilbyder onlineforhandlere en eller flere af følgende fordele afhængigt af platformen:

• Lavere forsendelsesomkostninger end forsendelse fra hjemlandet

• Lavere lageromkostninger end i hjemlandet

• Reduceret leveringstid på grund af opbevaring i din kundes land

De store markedspladser tilbyder dig derfor en internationalisering af dit salg – i første omgang meget enkelt og attraktivt.

Men pas på!

De skattemæssige konsekvenser som følge af denne opbevaring og flytning ved brug af programmer som Amazon CEE eller PAN-EU er omfattende og risikable. Og de angår dig direkte, fordi:

Hver transport af dine varer fra et lager til et andet på tværs af EU-grænser repræsenterer en “forsendelse inden for samfundet”, der er tildelt dig i skattemæssig henseende. Og du skal dokumentere og rapportere disse forsendelser.

Afgiftsangivelsen for forsendelsen inden for samfundet foretages i momsangivelserne i afgangslandet såvel som i destinationslandet.

Med hensyn til beskatning begynder udfordringerne imidlertid, før du rent faktisk bruger disse grænseoverskridende logistikstrukturer. Vi kan hjælpe dig med spørgsmålet om, hvilke skatteforpligtelser du skal overveje, før du starter med flytninger til EU.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: