Leveringstjenester blomstrer i Tyskland

Er dette en idé for danske iværksættere, der ønsker at få succes på tværs af grænser?

Antallet af udenlandske madleveringstjenester, der kommer ind på det tyske marked, vokser fortsat. For eksempel tilbyder den hollandske leverandør Picnic sine tjenester i Rheinland og det tjekkiske firma Rohlik i München under navnet Knuspr. Den tyrkiske leverandør Getir annoncerer nu ekspansionsplaner i flere tyske byer. Ved den danske grænse er der endnu ingen tilbud, der f.eks. leverer populære danske specialiteter til tyske kunder.

Virksomheden Getir, der blev grundlagt i Istanbul i 2015, er stadig lidt kendt i Tyskland, men ifølge medierapporter anses det for at være den mest værdifulde opstart i Tyrkiet med en virksomhedsværdi på 6,8 milliarder euro. Getir (på dansk: “bring”) leverer også mad fra restauranter og bagerier der. De mest kendte donorer omfatter amerikanske investorer Sequoia Capital og Silver Lake fra Silicon Valley.

Bommen blev drevet af pandemien, da folk blev bedt om at blive hjemme, flere og flere husstande bestilte deres dagligvarer fra leveringstjenester, og virksomhederne havde tidligere uanede vækstrater.

Der er en række leveringstjenester i Tyskland, men mange af tjenesterne er i øjeblikket kun tilgængelige i større byer. Leveringstjenesterne opererer fra et tæt netværk af centralt beliggende lagre, der kun findes i storbyernes indre byer. Ifølge eksperter vil ikke alle udbydere overleve den nuværende konkurrence med nedbrud. Fordi stort set kun markedslederen kan tjene penge med sine tjenester. De andre virksomheder ville blive overtaget eller skulle trække sig tilbage fra markedet.

Hvis du stadig har en idé, mod og initiativ til en virksomhed, støtter vi dig gerne.

Hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: