Tag din chance for de tyske familievirksomheder!

Ejerstyrede virksomheder har altid været en af ​​styrkerne i den tyske økonomi. Men færre af dem end før er stadig blandt de bedst sælgende familievirksomheder i verden. Tyske familievirksomheder ligger stadig på andenpladsen bag USA i en global sammenligning af salget. Men deres andel er faldende. Som en undersøgelse fra revisionsfirmaet PwC viser, kommer 96 af de 750 største familiekontrollerede virksomheder over hele verden fra Tyskland. Sidste år var der 108, et år tidligere endda 119. 

Tre repræsentanter fra Tyskland er blandt de top ti på placeringen: Volkswagen (2. plads / familier Porsche og Piëch), Lidl-mor Schwarz Group (9. plads / Schwarz familie) og bilproducenten BMW (10. plads / Quandt familier og Klatten) . De tyske familievirksomheder kan også se tilbage på en forholdsvis lang virksomhedshistorie: Ifølge beregningerne er deres gennemsnitsalder 110 år, langt over det globale gennemsnit på 81 år. Det ældste tyske firma i rangordningen er Heraeus-teknologikoncernen, der blev grundlagt i 1660. 

Undersøgelsen viste imidlertid, at tyske familievirksomheder har vist underskud i digitaliseringen i årevis. Kun en tredjedel af virksomhederne certificerer, at de har udtalt digitale færdigheder. Dette er en mulighed for danske service- og konsulentvirksomheder, der kan yde support med særlig knowhow til grænseoverskridende forretning.

Det er det værd: Tyske familievirksomheder har stort set overvundet koronapandemien på egen hånd på trods af det drastiske fald i salget. Kun 19 procent var afhængig af ekstern kapital, og ejerfamilien måtte kun indsprøjte penge i hver tiende familieselskab ifølge en PwC-undersøgelse. Tre fjerdedele af de undersøgte virksomheder behøvede ikke at afskedige medarbejdere, de holdt fast ved bonusser og fordelinger. For det indeværende år forventer et flertal af familievirksomhederne vækst igen, og 89 procent forventer vækst i salget i 2022.

Og hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 2990

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/

#Velkommen

#danrevision

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: