God stemning blandt virksomheder i Tyskland

På trods af usikkerheden som følge af den spredende delta-variant er stemningen i virksomhederne i euroområdet bedre end den har været i årevis. Den Economic Sentiment Indicator (ESI) offentliggjort månedligt af EU-Kommissionen steg med 3,4 point til 117,9 point sammenlignet med den foregående måned. Dette betyder, at indikatoren allerede ligger langt over niveauet i begyndelsen af ​​Corona-krisen og nåede sit højeste niveau siden 2000.
For euroområdet som helhed, men også i de enkelte lande, steg stemningen i langt størstedelen af ​​de undersøgte økonomiske sektorer. Værdien for industrisektoren forbedrede sig fra 11,5 til 12,7 point inden for cirka en måned. I servicesektoren steg den fra 11,3 til 17,9 point. I detailhandlen steg værdien fra 0,5 til 4,5 point. I Tyskland blev topværdierne også opnået i industrien (vækst fra 18,6 til 21,4 point) og i servicesektoren (fra 12,8 til 23,8 point). Her var detailhandlen i et negativt område, som dog forbedredes fra minus 6,5 til minus 4,5 point. Konsekvenserne af lockdown-foranstaltningerne med mange forretningsafslutninger kunne stadig mærkes her.
Den nuværende værdi overraskede analytikere, som i gennemsnit kun havde forventet signifikant lavere vækst. ESI-stigningen i juni var det femte plus i træk. Stemningen lyste på alle undersøgte områder i den aktuelle måned. ESI er en sammensat indikator, der opsummerer og vejer svar fra virksomheder i fem sektorer. Disse områder er industri, tjenester, forbrugere, detailhandel og byggeri. Værdier over 100 i det samlede indeks indikerer en økonomisk vurdering over gennemsnittet af de undersøgte virksomheder.Og hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/

#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: