Tyskland vedtager nye regler for kontrakter

Den tyske Bundestag lancerede i går flere love for forbedret forbrugerbeskyttelse. Fokus er på innovation i kontrakter, som også er godt at vide for virksomheder fra Danmark, der opererer på tværs af grænser. Læs de vigtigste ændringer her. 
1. Langsigtede kontrakter – for eksempel med mobiltelefonudbydere, energileverandører eller endda i fitnessstudier – bør ikke længere automatisk forlænges. Som regel kan kontrakter kun løbe i et år i fremtiden. Længere vilkår på op til to år er kun tilladt, hvis kunden også modtager et tilbud på en etårskontrakt, der maksimalt kan være 25 procent dyrere i et månedligt gennemsnit end kontrakten med en længere periode. Selv i tilslutningskontrakter forhøjes prisen muligvis ikke med mere end 25 procent. Hvis en virksomhed automatisk vil forlænge kontrakter i mere end tre måneder, skal den på eget initiativ angive muligheden for opsigelse.
2. I fremtiden skal enheder med digitale elementer opdateres. Producenter skal forsyne ejere af hardware som tablets, mobiltelefoner eller smartwatches med den nyeste software og operativsystemer. Den føderale regering ønsker at sikre, at enhedernes funktionalitet og it-sikkerhed er garanteret. 
3. Leverandører af digitale enheder skal sikre, at de er fri for mangler på salgstidspunktet. Hvis der er skader på produktet, gælder antagelsen om, at manglen allerede eksisterede på salgstidspunktet, i et år. Tidligere var dette kun gyldigt i seks måneder, og bestemmelserne om garantier er også blevet ændret. F.eks. skal en garantideklaration fremover gøres tilgængelig for forbrugeren på en “permanent databærer” – for eksempel i papirform eller via e-mail. Erklæringen skal klart angive, at garantien forbliver upåvirket af de lovbestemte garantirettigheder, og at brugen af ​​disse lovbestemte rettigheder er gratis.
Og hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/

#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: