På trods af Corona: Virksomheder i Tyskland leder efter kvalificerede arbejdstagere

På trods af lockdown med forretningsbegrænsninger for mange virksomheder steg manglen på faglærte i Tyskland yderligere i foråret. I april følte 23,7 procent af alle virksomheder ifølge ”KfW-Ifo-Fachkräftebarometer”, at de var ramt af mangel på kvalificerede arbejdstagere. Manglen på kvalificerede arbejdstagere har endnu ikke nået niveauet før koronapandemien, men tendensen pegede stejlt opad. Sammenlignet med samme måned sidste år fordobles manglen på faglærte.

For ”KfW-Ifo-Fachkräftebarometer” evalueres dataene fra 9.000 virksomheder fra forskellige økonomiske sektorer en gang i kvartalet. Disse inkluderer omkring 7.500 mellemstore virksomheder.

Uden modforanstaltninger kan manglen på kvalificerede arbejdere vokse fra en alvorlig udfordring til en reel hindring for vækst, siger instituttet. Ud over genopretningen af økonomien efter pandemien er det vigtigt at klare den digitale strukturændring og den hurtige konvertering til klimaneutralitet samt at tackle den stærke vækst i statsgælden og de stigende økonomiske byrder for socialforsikring. Hvis der er en betydelig mangel på kompetente medarbejdere i økonomien, vil det være vanskeligt at klare alt dette med succes.

Manglen på kvalificerede arbejdstagere påvirker alle områder af økonomien. Byggeri blev hårdest ramt, hvor 25,5 procent af alle virksomheder manglede faglærte. I industrisektoren steg andelen af virksomheder, der var ramt af mangel på kvalificeret personale, fra 14,9 procent til 19,4 procent fra januar til april, i handelen fra 11,8 procent til 15,9 procent og i servicesektoren fra 25,2 procent til 26, 4 procent.

Mellemstore virksomheder blev derfor oftere ramt af manglen på kvalificerede arbejdstagere end store virksomheder. 24,1 procent af de små og mellemstore virksomheder sagde, at de var ramt af manglen på kvalificerede arbejdstagere. For store virksomheder var det 22,9 procent.

Og hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/

#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: