Hjælp mod leveringsflaskehalse!

Næsten hvert andet firma i Tyskland rapporterer i øjeblikket leveringsflaskehalse. Trods fulde ordrebøger er afhængigheden af ​​den globalt fungerende økonomiske cyklus åbenbar.
Det er meget turbulent på råvaremarkedet, rapporterer for eksempel brancheorganisationen for den tyske gummiindustri. Materialepriserne styrter fra det ene høje til det andet. Forsyningssituationen for vigtige industrielle råmaterialer er anspændt, produktionsstop har allerede fundet sted, og de kortsigtede pristillæg er historisk unikke, rapporterer foreningen.
Plastproducenterne i Tyskland er særligt hårdt ramt af forsyningsflaskehalse, fordi de mangler plastgranulatet, forklarer Ifo-institut. Mange europæiske producenter rapporterer i øjeblikket problemer i produktionen og kan derfor ikke levere.
Bilproducenterne, den elektriske industri og maskinteknik er også berørt. Fordi elektroniske chips er i hvert køretøj, og de kan næppe leveres i øjeblikket. Forsyningskæderne forstyrres, efter at store fabrikker brændte ned i Japan. Chipmanglen påvirker ikke kun bilindustrien.
45 procent af virksomhederne i Tyskland rapporterer leveringsflaskehalse for deres foreløbige produkter. Enten kan alt ikke leveres, eller så er priserne steget kraftigt. Det er den højeste værdi siden genforening. I januar 2021 var det kun 18,1 procent, i oktober 2020 endda kun 7,5 procent. Leveringsflaskehalse for halvlederchips tvinger endda bilproducenter til at stoppe produktionen.
Men her er også en mulighed for danske virksomheder at indlede samarbejde på tværs af den tysk-danske grænse. Måske kan din virksomhed hjælpe dine tyske kolleger i en eller anden form mod leveringsflaskehalse?
Og hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: