Industrier i Tyskland reagerer forskelligt!

Den tyske økonomi kæmper med virkningerne af coronapandemien. Men ikke alle områder lider – nogle kan prale af stabil merværdi og dermed understøtte økonomien som helhed. Dette blev annonceret af Institut for tysk økonomi i Köln.

Efter en lille buk i foråret 2020 har informations- og kommunikationsindustrien i Tyskland i det mindste nået sit niveau før krisen igen – tendensen mod digitalisering drevet af Corona-foranstaltningerne skal afspejles her. Finansielle tjenester, boliger og landbrug syntes også at være upåvirket af pandemien. Men selv hvor tallene for hele divisionen ikke er meget opmuntrende, kan man se positive tendenser. På den ene side gælder dette inden for områderne handel, transport og hotelbranchen – skønt salget på hoteller og restauranter kollapsede, var der især inden for detailhandel en opadgående tendens i mange sektorer. Hovedårsagerne til den opadgående tendens er sandsynligvis, at grænserne for varebevægelser er åbne igen, og at vigtige handelspartnere som Kina har pandemien stort set under kontrol. Dette kommer den eksportorienterede tyske industri til gode – i februar i år var vareeksporten knap 109 mia. Euro, kun omkring 2 mia. Euro under niveauet fra det foregående år.

Fra min synsvinkel viser disse tal, at der også i fremtiden vil være et stort potentiale for tysk-dansk forretning!
Og hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!
Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
olga.kress@danrevision.net
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
http://www.danrevision-flensburg.net
#danrevision
#etableringityskland
#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: