Tysk cementgigant køber dansk teknik

Der er et nyt tysk-dansk partnerskab på tværs af landegrænser, som er fremtidsorienteret for begge landes industrier.
Den tyske cementproducent Heidelberg har lagt en ordre ind hos danske FLSmidth, der gør det muligt at fange 400.000 ton CO2 om året fra fabrikken Norcem i Norge. FLSmidth arbejder på flere partnerskaber, der kan bidrage til 0-emmission fra cementbranchen, der lige nu står for syv procent af verdens CO2-emissioner.
”Vi er meget begejstrede for at have FLSmidth med ombord, og for at vi kan komme i gang med full-size produktion. FLSmidths viden om produktionsprocesser og kontrol af luftforurening bliver afgørende for projektets succes”, siger Tor Gautestad, der er Heidelbergs projektleder på Norcem.
FLSmidth har installeret mere end 4.000 røggas filtre jorden rundt. Med den erfaring har virksomheden skabt et solidt fundamentet for at kunne bidrage til projekter som Norcem, hvor den så at sige renser gasserne for partikler, så man kan fange den rene CO2 senere i processen. ”Det er en vigtig forudsætning for at carbon capture i cementindustrien overhovedet kan lade sig gøre”, siger Carsten Riisberg Lund. Han oplyser, at FLSmidth ønsker at etablere flere partnerskaber indenfor decarbonisering.
De danske virksomheder vil gerne i gang med CO2-fangst. Jeg vil gerne se mere succesrige tysk-danske projekter som dette!
Og hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: