Undersøgelse: Det tyske nord burde have Danmark i tankerne

Opmærksomhed, kære iværksættere ved den tysk-danske grænse! Ifølge en undersøgelse af Kiel Institut für Weltwirtschaft lider de nordlige tyske staters økonomiske styrke af en mangel på merværdi inden for fremstilling og forretningsrelaterede tjenester. Mecklenburg-Vorpommern, Slesvig-Holsten og Niedersachsen ligger i nogle tilfælde betydeligt under det nationale gennemsnit med hensyn til økonomisk magt, ifølge undersøgelsen fra Kiel Institut. Men et kig på Danmark kan hjælpe virksomheder!

For i umiddelbar nærhed af det strukturelt svage nord for Slesvig-Holsten ligger Syddanmark, en region med en betydelig større økonomisk magt i årtier. Der er industriens andel af bruttoværditilvæksten over fire procentpoint højere end i Slesvig-Holsten som helhed – på trods af den perifere placering set fra et dansk perspektiv. “Kontrasten kunne næppe være mere mærkbar ved den tysk-danske grænse,” siger undersøgelsen.

Forfatterne ser en grund i det faktum, at et produktionssted i det sydlige Jylland inden for Danmark betyder fordele som lavere omkostninger med henblik på forbindelserne til vigtige handelspartnere i Europa og udlandet. Investeringsbetingelserne i Danmark er også bedre end i Tyskland. Ifølge Verdensbankens undersøgelser vedrører dette primært etablering af virksomheder, procedurerne for byggetilladelser, registrering af ejendom, beskyttelsen af ​​minoritetsinvestorer, procedurerne for at betale skat og omkostningerne ved håndtering af udenrigshandel.

Den fulde undersøgelse kan findes her:

https://www.ifw-kiel.de/de/publikationen/kieler-beitraege-zur-wirtschaftspolitik/industrielle-strukturen-und-potentiale-im-norden-eine-regionale-analyse-der-deutsch-daenischen-industrielandschaft-0/

Og hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: