“Click & Meet”: De nye regler for detailhandel i Tyskland

Reglerne af ​​den føderale statskonference i Tyskland for genåbningen er komplicerede. Læs her de vigtigste ting om reglerne for din detailvirksomhed i Tyskland:

Følgende gælder for boghandlere, blomsterbutikker og havecentre: Ifølge beslutningerne vil de fremover være en del af dagligdagens detailhandel i alle føderale stater – ligesom bagere, apoteker og supermarkeder hidtil.

Det betyder, at – forudsat at der er passende hygiejnekoncepter – kan du lade en kunde ind for hver ti kvadratmeter salgsareal. Det gælder de første 800 kvadratmeter.

Hvis butikken er større, kan en kunde tilføje en kunde for hver yderligere 20 kvadratmeter fra 800 kvadratmeter tærsklen.

For resten af ​​detailhandelen – fra modebutikker til legetøjsforhandlere til elektronikbutikker eller møbelbutikker – spiller de lokale incidensværdier en særlig rolle, dvs. hvor høj den syv-dages værdi for nye koronainfektioner pr. 100.000 indbyggere er.

Ifølge beslutningen kan forbundsstaterne tillade åbninger “landsdækkende eller regionalt”, hvis forekomsten er stabil under 50.

Hvis værdien i det relevante land eller region klatrer over 50 på tre på hinanden følgende dage, gælder strengere regler igen den anden påfølgende arbejdsdag. Hvis syv-dages forekomst er mellem 50 og 100, må detailhandlere kun åbne for dem, der har reserveret en aftale på forhånd. Dette koncept, kaldet “Click and Meet”, bestemmer, at for hver 40 kvadratmeter salgsareal har en kunde lov til at gå ind i butikken for denne aftaleindkøb. Forudsætning: perioden er begrænset, og besøget dokumenteres for mulig kontaktopfølgning.

Den tyske brancheorganisation HDE kritiserer dog, at “Click and Meet” ikke kan spare de fleste forhandlere økonomisk – fordi personale- og driftsomkostninger ofte er højere end salget.

Og hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: