Der kommer mere dansk på tysk radio og tv

Dansk, plattysk, nordfrisisk og saterfrisisk vil fremover få mere plads i det tyske public service-tv- og radioselskab Norddeutscher Rundfunks (NDR) programmer. Det er resultatet af en ny statskontrakt, som NDR har forhandlet med delstatsregeringerne i Slesvig-Holsten, Hamborg, Mecklenburg-Vorpommern og Niedersachsen.

Ifølge aftalen skal mindretals- og regionalsprog fremover have ”regelmæssig passende sendetid”. I Slesvig-Holsten gælder det dansk, plattysk og nordfrisisk, mens aftalen dækker saterfrisisk i Niedersachsen.

En opprioritering af mindretals- og regionalsprog i NDR’s programmer har længe været et ønske for det danske mindretal i Tyskland. Nu er næste skridt, at de fire delstatsparlamenter godkender den nye NDR-statskontrakt. Det er en formssag og det forventes, at NDR derefter vil henvende sig til mindretal og sproggrupper for at finde ud af, hvordan de nye regler kan implementeres.

I 2015 opfordrede Det Rådgivende Udvalg i Europarådet for Rammekonventionen om Beskyttelse af Nationale Mindretal den slesvig-holstenske delstatsregering til at understøtte udviklingen af tyskproducerede radio- og tv-programmer på dansk og frisisk for i højere grad at dække mindretallenes behov. En opfordring, der nu bliver mødt!Og hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: