Priserne for benzin og fødevarer stiger i Tyskland

I Tyskland stiger priserne igen kraftigt. Den øgede moms ved årsskiftet har en mærkbar effekt. Især fødevarepriserne steg.

I januar steg forbrugerpriserne med 1,0 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Dette blev meddelt af Statistisches Bundesamt. Det betyder, at inflationen steg hurtigere end eksperter havde forventet. De havde forventet en gennemsnitlig stigning på 0,7 procent. Sammenlignet med december steg forbrugerpriserne med 0,8 procent.

Fødevarepriserne steg især kraftigt – med 2,2 procent i forhold til året før. I december var priserne her steget med 0,5 procent.

Statistisches Bundesamt påpegede, at der i tider med Corona-krisen er flere og flere prisfald, fordi nogle varer ikke er tilgængelige på markedet. Eksperter nævner udløbet af den reducerede moms som årsag til stigningen i inflationen. Eksperterne hos Landesbank Helaba påpeger f.eks., at priserne på benzin, diesel og fyringsolie, som er en vigtig faktor i inflationen, derfor er steget betydeligt for nylig.

Men oliepriserne havde også haft en tendens til at stige de sidste par uger på råvaremarkederne, hvilket resulterede i højere priser på benzinpumperne.

Ifølge eksperter spillede indførelsen af CO2-afgiften også en rolle i denne sammenhæng. Brændstof er nu belastet med 25 euro pr. ton kuldioxid – hvilket driver energipriserne op.

Sidste år var inflationen i Tyskland i gennemsnit kun 0,5 procent – den laveste siden 2016. I december 2020 faldt forbrugerpriserne endda med 0,3 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Og hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: