Nye love fra Tyskland, som iværksættere i Danmark bør vide om

Den tyske ”Bundesregierung” har lanceret adskillige love, der også kan påvirke danske virksomheder, der opererer på tværs af grænser. Det handler blandt andet om plastflasker og forbrugerrettigheder.

Restauranter, bistroer og caféer er i fremtiden forpligtet til at tilbyde genanvendelige containere, som deres produkter kan tages med. Dette fremgår af en ændring af emballageloven, som det tyske kabinet har indledt. Engangsplastik er stadig normen i mange restauranter, snackbarer og caféer. Genbrugsbokse og genanvendelige kopper skal blive den nye standard. Lovændringen er et vigtigt skridt til at begrænse oversvømmelsen af emballage i ”To Go”-området.

Ændringen af emballageloven indeholder, ud over en genanvendelig forpligtelse fra 2023, en udvidelse af pant-forpligtelsen til alle plastdrikkeflasker. Dette skal gælde fra næste år. Undtagelser for frugtsaft eller blandede alkoholholdige drikkevarer i envejsflasker er derfor ikke længere gældende. En overgangsperiode indtil 2024 gælder for mælk eller mejeriprodukter. Derudover er der for første gang planlagt en mindstekvote på 25 procent for Rezyklat-indholdet af plastikflasker. Hvad der menes er andelen af ny plast fremstillet af brugt plast. Med lovændringen implementerer den tyske regering et EU-direktiv fra 2019 i national lov. Udkastet indeholder undtagelser for mindre virksomheder i de enkelte punkter.

Et andet lovudkast fra justitsministeriet, der er godkendt af kabinettet, vedrører forbrugerrettigheder. Sammenligningsplatforme på Internettet skal fremover angive de kriterier, som de vurderer varer og tjenester til. Derudover skal platforme og søgemaskiner identificere, hvornår udbydere betaler for bedre placering i søgeresultaterne. Lovudkastet giver også en forbedring for forbrugerne, når det kommer til produktanmeldelser: I fremtiden skal udbydere vise, om og hvordan de sikrer anmeldelsernes ægthed. Falske anmeldelser er udtrykkeligt forbudt i henhold til lovforslaget. Lovudkastet bør også forhindre rip-offs på ”kaffeture”. Derfor skal udbyderne bedre informere deltagerne i en sådan tur. Salg af medicinske produkter og kosttilskud skal forbydes.

Og hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: