Tyske sparepenge styrker post-corona-boom

Befolkningen i Tyskland sparede en masse penge i Corona-året 2020.

Ifølge beregninger fra DZ Bank steg private husholdningers finansielle aktiver med 393 milliarder til rekordværdien på 7,1 billioner euro. Dette svarer til en stigning på næsten seks procent i forhold til året før.

Hvorfor det? I betragtning af truslen om korttidsarbejde eller arbejdsløshed holder mange mennesker deres penge sammen, og koronarelaterede lukninger i detailhandlen har bremset forbruget, mener DZ Bank.

I det forløbne år antager DZ Bank en opsparingssats på 16 procent, så for hele året sætter private husstande 16 euro på den høje kant af 100 euro af disponibel indkomst. Ifølge tal fra det føderale statistiske kontor blev de hidtil højeste besparelser i Tyskland målt i 1991 og 1992 – på det tidspunkt lige under 13 procent.

Den gode nyhed her: I løbet af 2021 vil en væsentlig del af de likvide midler, som husholdningerne har parkeret på deres konti i 2020, strømme tilbage til privat forbrug. Så snart den pandemiske situation tillader det, vil udgifterne til rejser, spisesteder og kulturelle begivenheder sandsynligvis stige.

DZ Bank forventer en reel post-corona-boom i anden halvdel af 2021, hvilket også mærkbart vil styrke den tyske økonomi. Besparelsesgraden falder derefter midlertidigt under dens langsigtede gennemsnitsniveau. 

Dette er gode udsigter for danske iværksættere på det tyske marked!

Og hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: