Stramninger af dyrevelfærden påvirker grænseoverskridende samarbejde

På et år har 700 tyske svineproducenter stoppet deres produktion af svin. Det meddeler Landbrugsavisen.

Ifølge det tyske statistik var der 3. november 20.500 svinebedrifter tilbage med flere end 50 svin eller 10 søer. Dermed har omkring 700 svineproducenter indstillet deres produktion svarende til 3,3 procent på et år.

Denne nyhed er også af stor betydning for Danmark, som også har adskillige svinekødsproducenter og eksporterer en stor del af sin produktion til det tyske marked.

Det er dog primært de tyske soholdere, der dropper erhvervet. 5,6 procent af soholderne svarende til cirka 400 har på et år indstillet deres produktion, så der nu er 6.800 soholdere tilbage i Tyskland. For ti år siden var der omkring 15.600 soholdere, og afviklingen af tyske soholdere ventes at accelerere fremover på grund af stramninger af dyrevelfærden.  

Dette er en aktuel tendens, der også vil påvirke danske svinekødsproducenter og vil påvirke grænseoverskridende samarbejde mellem tyske og danske virksomheder.

Statistikken afslører også, at der trods de færre besætninger ikke er set en tilsvarende tilbagegang for antal svin i de tyske stalde. Ifølge Destatis var der i starten af november 25,99 mio. svin eller blot 0,2 procent færre end for et år siden, og det hænger sammen med den begrænsede slagtekapacitet, der har givet en stor udbudspukkel af slagteklare svin.

Og hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: