Eksperter: Nedlukning skal ikke ramme den tyske økonomi!

Den udvidede delvise nedlåsning vil sandsynligvis ikke have en negativ indvirkning på den tyske økonomiske præstation. Dette er den konklusion, som økonomer fra førende finansielle institutter og forskningsinstitutter drager.

De sektorer, der hovedsageligt er ramt af “lockdown light”, såsom gastronomi, kulturscenen eller transportsektoren, har en forholdsvis lille andel af bruttoværditilvæksten, siger Veronika Grimm ved universitetet i Erlangen.

Ifølge Grimm har hotelbranchen, som i øjeblikket stort set er lukket, en andel på 1,6 procent af den samlede bruttoværditilvækst. Industrien, der i øjeblikket klarer sig forholdsvis godt, har på den anden side en andel på omkring 25 procent og detailhandelen, som også er åben, omkring ti procent. “Økonomien kollapser ikke som et resultat. Det er nu vigtigt at få de berørte virksomheder godt igennem krisen,” siger Grimm. For at garantere det er milliarder af føderale og statslige udgifter til hjælpeprogrammer berettigede.

Den delvise nedlukning vil også kun have en lidt negativ indvirkning på arbejdsmarkedet, siger Katharina Utermöhl, økonom fra Allianz-gruppen i Frankfurt am Main. “Den vil ikke have nogen mærkbar indvirkning her,” siger hun og henviser til ledighedstallene. Utermöhl forudsiger også, at det bliver en længere økonomisk vinter. Det økonomiske opsving i det næste år starter først, når et tilstrækkeligt antal mennesker er blevet vaccineret mod koronavirussen. Efter et minus på seks procent i indeværende år forventer Utermöhl en stigning i bruttonationalproduktet (BNP) på kun 2,5 procent i 2021.

Og hvis du imidlertid har brug for en god ven, der hjælper dig med vækst i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: