Vinteren bliver hård, men ”wir schaffen das!”

Vareeksporten i Danmark steg med 4,5 procent i september. I hele tredje kvartal steg vareeksporten med 2,5 procent og tjenesteeksporten med 3,4 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

Men nye restriktioner i Europa vil føre til tabte eksportindtægter i vintermånederne. Den danske eksport er på vej ind i en hård vinter.

Tjenesteeksporten steg med 3,4 procent i tredje kvartal. Men tjenesteeksporten er i årets første tre kvartaler 16,2 procent lavere end året før.

Eksportindtægterne inden for lufttransport og rejser er reduceret med henholdsvis 47,5 og 54,1 procent over det seneste år.

Turistindustrien og luftfarten har lidt store tab af den manglende rejseaktivitet under coronakrisen.

Aflivningen af mink og indrejseforbuddet til Storbritannien gør udfordringerne for eksporten endnu større.

”Eksportvirksomhederne går en hård vinter i møde. Vi kommer nok til at miste eksportindtægter i vintermånederne”, siger også Allan Sørensen, cheføkonom i Dansk Industri (DI).

MEN! Jeg er sikker på, at det bliver bedre efter vinteren med det nye år. Så længe skal vi holde sammen. ”Wir schaffen das!”

Og hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: