Slesvig-Holsten kommer godt gennem epidemien

For enden af den dystre, økonomiske tunnel kan man nu øjne lys – i hvert fald hvis man skal tro konjunkturbarometret fra industri- og handelskammeret i Slesvig-Holsten. Her bedømmer virksomhedernes deres fremtidsudsigter. En tredjedel af delstatens virksomheder vurderer deres nuværende situation som god. Kun hvert femte firma mener, omstændighederne er dårlige. I det foregående kvartal gjaldt det for hver tredje.

Hårdt ramte firmaer i rejse- eller messebranchen samt eventfirmaer er dybt bekymrede over de stigende smittetal. Men samlet set fortsætte den glædelige udvikling efter det totale coronasammenbrud i foråret, meddeler industri- og handelskammeret.

Med et fald i bruttonationalproduktet på 3,8 procent i første halvår er Slesvig-Holsten den af de tyske delstater, hvor økonomien er skrumpet mindst. Gennemsnittet for hele Tyskland er en tilbagegang på 6,6 procent.

Her kan du læse konjunkturbarometret:

https://www.ihk-schleswig-holstein.de/standortpolitik/konjunktur-statistik/konjunktur/konjunkturbericht-3-20-4916956

Og hvis du kan bruge mere hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: