Lavere priser på varerne i grænsebutikkerne har ikke fået handlen til at stige

I et forsøg på at holde økonomien i gang på trods af corona valgte den tyske regering i sommer at nedsætte momsen fra 7 til 5 pct. året ud.
Det udløste fra danske organisationers side en frygt for, at grænsehandlen ved den tyske grænse ville stige endnu mere.
Efter tre måneder med den lavere moms er der dog intet, der tyder på det, viser en rundringning, som FødevareWatch har foretaget til De Samvirkende Købmænd, Fødevaredanmark, Fakta og Fleggaard.
Fra De Samvirkende Købmænd lød det i første omgang, at man forventede en “eksplosion” i grænsehandlen som følge af momsnedsættelsen, men det tager adm. direktør John Wagner nu tilbage.
„Det ville være synd at sige, at der er sket en eksplosion i grænsehandlen. Grænsehandlen er i dag mindre, end den var før corona. Det tilskriver vi en række forskellige faktorer, som at folk stadigvæk er i tvivl om, hvor sikkert det er, og hvorvidt de skal have mundbind på“, siger Wagner. 
Lige som danske butikker har berettet om færre kunder, der til gengæld køber i samme mængder som før, er det også tilfældet i grænsebutikkerne, ifølge Fakta og Fleggaard, der begge afviser at kunne nå op på samme omsætning som sidste år.

Og hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: