Stigende tysk erhvervstillid er godt nyt for dansk eksport

Det tyske erhvervstillidsindeks IFO steg i september til indeks 93,4 mod 92,5 i august. Det viser tal fra tyske IFO institut, som er baseret på ca. 9.000 virksomheders vurderinger. Forventningerne til de kommende seks måneder stiger fra 97,2 til 97,7.


”Humøret i tysk erhvervsliv er stigende, og det er virkelig gode nyheder for europæisk økonomi og dansk eksport”, vurderer brancheklubben Dansk Industri (DI). ”Tyskerne forventer, at vi er ovre det værste og venter stigende aktivitet i det kommende halve år. Forventningerne til det kommende halve år har ikke ligget på et højere niveau siden november 2018.”


Erhvervstilliden stiger i industrien og byggeriet men går lidt tilbage inden for service.Industrien spiller en meget stor rolle i tysk økonomi. Industrien er den store motor i økonomien, og derfor er det afgørende, at der er udsigt til stigende produktion. Servicesektorens vurderinger er formentlig blevet svækket af de stigende smittetal, hedder det i DIs analyse.


Dansk eksport til Tyskland var i andet kvartal 13 milliarder kroner lavere end året før, det svarer til en nedgang på næsten 30 procent. Tyskland har derfor tabt rollen som Danmarks største eksportmarked til USA. Det tyske marked er dog stadig afgørende for dansk eksport.


Vi håber, at de positive tendenser fortsætter, så vi kan få vendt tilbagegangen i eksporten til Tyskland – og åbne nye muligeheder for din virksomhed i Tyskland!

Og hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: