Trekantshandel kan betyde momsmæssige udfordringer for danske virksomheder i handel med Tyskland

Hvis der anvendes ”trekantshandel” i EU kan Brexit  betyde momsmæssige udfordringer for danske virksomheder i handel med Tyskland. Det leder det internationale revisornetværk BDO opmærksomheden mod.
EU varesalgsreglerne indeholder en simplifikation for samhandel mellem tre virksomheder, når en virksomhed – en mellemhandler – bestiller varer hos en sælger i ét land, men hvor sælgeren instrueres i at sende varerne til en køber i et tredje EU-land. Disse regler omtales som ”trekantshandel”, og når reglerne anvendes korrekt er det ultimativt kun køber, som skal betale moms af sin erhvervelse.
Et eksempel kunne være, at en virksomhed i Storbritannien bestiller reservedele hos en virksomhed i Tyskland, som beder sin leverandør i Danmark om at sende reservedelene direkte til Storbritannien.
Betingelsen for at kunne anvende reglerne om trekantshandel er imidlertid, at alle tre parter enten er etableret i eller er momsregistreret i et EU-land. Dermed udelukkes virksomheder fra Storbritannien pr. 1. januar 2021 fra anvendelse af disse regler med den konsekvens, at de tre parter i handlen skal revurdere de momsmæssige konsekvenser ved denne samhandel, skriver BDO i et debat indlæg. Ved ovennævnte eksempel vil virksomheden fra Storbritannien efter 1. januar 2021 være tvunget til at lade sig registrere i enten Tyskland eller Danmark, hvis samhandlen skal kunne håndteres momsmæssigt korrekt.
Læs mere om emnet her:
https://www.bdo.dk/da-dk/kampagner/brexit-2020/momsmaessige-udfordringer

Og hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: