Grøn omstilling er kernekompetence for danske virksomheder i Tyskland

Den tyske Corona-hjælpepakke er rettet mod en grøn omstilling. Det er en god nyhed for danske virksomheder, der arbejder grænseoverskridende, fordi grøn omstilling er en kernekompetence for mange danske virksomheder.
Angela Merkels regering fordobler f.eks. sin andel af det eksisterende købsincitament til elbiler og hybridbiler. Det betyder, at regeringen nu betaler et tilskud på 6.000 euro til en elbil. Derudover ydes bilfabrikanterne et tilskud på 3.000 euro. Foranstaltningen gælder for biler til en værdi af op til 40.000 euro.
Motorkøretøjsafgiften reformeres også, så ejere fx SUV’er betaler højere skat. Fra januar 2021 betaler ejere af biler med emissioner på mere end 95 gram CO2 gradvist mere skat.
For yderligere at øge e-mobilitet udvides eksisterende programmer til at bygge ladestationer og understøtte battericelleproduktion med 2,5 milliarder euro.
Regeringen sænker tillægget til vedvarende energi og med det elregningen i 2021 og 2022. Dette koster 11 milliarder euro i alt.
”Ud over at Tysklands hjælpepakke med et fingerknips skubber gang i tysk økonomi, er den nærmest designet til at blive en gevinst for en lang række danske virksomheder”, forklarer Robert Perz, projektdirektør i Dansk Industri, til Danmarks Radio.

Hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: