Dansk Industri: Eksportvirksomhederne har brug for normale tilstande ved grænserne

Eksporten, turismen og luftfarten i Danmark er stærkt afhængige af landets åbenhed. I det lys er enhver udsigt til åbning godt nyt – men den meget begrænsede åbning, som Danmarks regering nu vil foretage, vil få store konsekvenser for Danmark, landets samfundsøkonomi og alles job. Det mener i hvert fald Danks Industri (DI), Danmarks største arbejdsgiver- og erhvervsorganisation, der repræsenterer 11.700 små og store virksomheder fra stort set alle grene af dansk erhvervsliv over hele landet. DI opfordrer nu til en yderligere åbning hurtigst muligt for at bringe dansk økonomi på fode igen.

“Den meget begrænsede åbning til Tyskland, Norge og Island forekommer overforsigtig. Vi har stor forståelse for vigtigheden af at være agere sundhedsmæssigt forsvarlig, men det er vigtigt at gøre sig klart, at en så forsigtig åbning vil have store konsekvenser for vores samfund”, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI. “Rigtig mange virksomheder og medarbejdere er voldsomt frustrerede.”

Luftfarten er indlysende i enorm krise, så længe der er stor usikkerhed om grænserne, og for turismen er der tal på tabene. Sidste år brugte udlændinge 38,2 mia. kr. i sommerhalvåret i Danmark, alene tyskerne brugte sidste sommer 12 mia. kr. i Danmark. Ikke mindst eksportvirksomhederne, turismen og luftfarten skulle kunne vende tilbage til mere normale tilstande ved grænserne.

Læs mere om DIs opfordring her:

https://www.danskindustri.dk/om-di/kontakt-os/presse/arkiv/pressemeddelelser/2020/5/di-forsigtig-granseabning-vil-have-markante-samfundsmassige-konsekvenser/

Hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: