Moms skal altid betales korrekt!

De økonomiske konsekvenser af Corona-krisen vejer selvstændige og små virksomhedsejere. De føderale og statslige regeringer i Tyskland har derfor leveret milliarder af euro til at hjælpe dem. Men hvis virksomheder fortsætter med at gøre forretninger, skal de også sikre, at moms betales korrekt. Hvis dette ikke sker, udsættes du hurtigt for eksistentielle omkostninger og en straffbar skattesag. Koronahjælpen bliver derefter en koronafælde.

Når skattekontorerne har opdaget, at omsætningsafgiften ikke er betalt ordentligt, indledes ofte straffesag. En frivillig selvfritagelse er da ikke længere mulig. Du kan heller ikke påpege, at du ikke var opmærksom på lovgivningen om udenlandsk moms. Som iværksætter er du altid forpligtet til at informere dig selv på forhånd om dine skatteforpligtelser.

Straffesager er langt fra forårsaget af strafferet. Og det betyder ikke noget, om fakta er sandt eller usandt. F.eks. kan overtrædelsen af skattelovgivningen opstå.

Forbrydelser i Tyskland reguleres af strafferet, som er sammenfattet i straffeloven (StGB). Imidlertid kan ikke alle forbrydelser findes i straffeloven.

I stedet for er de distribueret i adskillige sekundære strafferettigheder og love, såsom skattekoden.

Det er ikke et spørgsmål om du rent faktisk ville begå eller have begået en forbrydelse, men om at blive udsat for sigtelsen og skulle forsvare dig selv.

Hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: