„Kurzarbeitergeld“ for virksomheder i Tyskland øges

Corona-krisen tvinger mange virksomheder til at arbejde kort tid. Dette bør lindre det økonomiske pres, især hvis arbejdsomkostningerne reduceres. Cirka 700.000 virksomheder har hidtil registreret kortvarigt arbejde, som kaldes „Kurzarbeit“. Samtidig medfører dette, at arbejdstagerne mister lønninger. Regeringen er nu enige om at øge pengehjælp for „Kurzarbeit“, som kaldes „Kurzarbeitergeld“.
Børnløse ansatte modtager i øjeblikket 60 procent og ansatte med børn får 67 procent af den sædvanlige løn. Igennem og igen var der stemmer i Tyskland, der opfordrede til en stigning i „Kurzarbeitergeld“ på grund af de alvorlige økonomiske konsekvenser af Corona-krisen.
En gradvis stigning i „Kurzarbeitergeld“ er nu besluttet. Den nye forordning, som den tyske regering har aftalt, fastsætter detaljeret, at det nuværende „Kurzarbeitergeld“ finder anvendelse i de første tre måneder. Fra den 4. måned betales 70 eller 77 procent af nettolønnsforskellen, fra den 7. måned 80 eller 87 procent. Forordningen gælder dog højst indtil 31. december 2020.
Det er ikke ualmindeligt, at arbejdsgiveren øger den nedsatte løn og „Kurzarbeitergeld“ for i det mindste at kompensere for medarbejdernes tab. Arbejdsgivere, der allerede har udarbejdet forskrifter for korttidsarbejde, rådes derfor til at få dem kontrolleret med hensyn til stigningerne i „Kurzarbeitergeld“, der er aftalt deri!

Hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: