Forsikring for Corona-ansøgning er en god idé!

Hvert tredje tyske firma har allerede registreret “Kurzarbeit” i Tyskland. Men ikke alle overholder reglerne. Cheferne udsættes for svære straffe.

Hvis det efter statsmagtens synspunkt ser ud til, at der med urette blev krævet “Kurzarbeit”, indleder de en straffesag. Det betyder, at de kan høre mistænkte og vidner og foretage søgninger i virksomheden eller blandt de berørte ansatte.Vidner inkluderer de rapporterede medarbejdere, men også kolleger fra HR-afdelingen eller det samme projekt. I individuelle tilfælde er det endda kunder, der var i kontakt med personen.

Det afgørende er, om ledelsen har accepteret, at der blev leveret forkerte eller ufuldstændige oplysninger, da ansøgningen blev indgivet. For eksempel om årsagen til tabet af arbejde: Mangler ordrer virkelig på grund af Corona-krisen, eller er kunder allerede faldet ud på forhånd? Hvis tabet af arbejde ikke er midlertidigt, men virksomheden allerede er lukket, er der en svigssag. Det samme gælder, hvis opstart genoptager ferier eller fører overtidsregnskaber.

Der kan også være subsidiesvindel. Start-ups ville endda være strafbare, hvis de handlede let og ikke i tilstrækkelig grad opfyldte deres oplysning, information, revision og tilsynsopgaver. For eksempel, hvis en medarbejder ved en fejltagelse eller forkert udfyldte timesedlen, og chefen ikke kontrollerede formularen tilstrækkeligt.

Hvis de retshåndhævende myndigheder faktisk antager, at useriøs handling er tilstrækkelig til strafferetligt ansvar, ville dette være en katastrofe for mange startups.

Selv har jeg allerede oplevet den aktuelle situation omkring et program, der ligner Coronas nødhjælpsprogram.I august 2007 blev jeg beskyldt for at have misbrugt mere end 70.000 euro i finansiering fra mig og min klient og partner. Derudover blev vi mistænkt for at ville snige et sekscifret beløb. I lovens øjne kunne jeg have vidst om det i en rolle som kontraheret skatterådgiver. Jeg tilbragte de næste ti dage i varetægt og vidste aldrig, hvor længe jeg ville forblive i varetægt.

Forsvarsadvokatens omkostninger til den langvarige retssag udgjorde over 164.000,00 EUR, hvilket jeg kun var i stand til at betale takket være en strafferetlig beskyttelsesforsikring.

Den blotte mistanke om en strafbar handling kan være tilstrækkelig til at udløse en efterforskning!

Optimal beskyttelse er derfor ekstremt vigtig i alle faser af straffesager. Fordi det nødvendige kriminelle forsvar afholder høje omkostninger. Professionelle forsvarsadvokater fakturerer regelmæssigt på grundlag af timebetalinger. Ekspertrapporter skal indhentes under den indledende undersøgelse for at støtte forsvarsstrategien.

Et offer i en straffesag behøver ikke kun at håndtere et tab af omdømme for sig selv og virksomheden på grund af negativ presse. Et mulig tab af salg på grund af en lukning kan også true. Og en stadig længere procedure øger også det psykologiske pres på de berørte.

Forsikring er derfor nødvendig!

Hvis du kan bruge hjælp, så kan du gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: