Tyske virksomheders syn på fremtiden er positiv

Det var forventet, at humøret hos de tyske virksomheder ville være blevet forværret i februar med offentliggørelsen af IFO-indeks, som måler de tyske virksomheders vurdering af forretningssituationen. Den forventning blev heldigvis ikke indfriet: IFO-indekset steg derved fra 95,9 til 96,1!
Stigningen er særligt drevet af forventningerne til fremtiden. Markedet havde forventet et faldt til 95,3, og de aktuelle tal overrasker derved positivt. Virksomhedernes syn på fremtiden er steget fra 92,9 til 93,4, men ligger fortsat et meget lavt niveau. Man skal helt tilbage til 2012 for at have set de tyske virksomheder være lige så pessimistiske omkring fremtiden.
Danmark er som en lille åben økonomi sårbar overfor udviklingen på de internationale markeder. Der er øjnene helt naturligt rettet mod Tyskland, som overordnet set fortsat står som største eksportmarked, hvor mere end 100.000 danske jobs er knyttet til.
Derfor er det på den ene side glædeligt, at der med de tal fra IFO-indeks ses lysere på fremtiden i de tyske virksomheder, men på den anden side fortsat bekymrende, at niveauet er på et lavt niveau. Selvom de kendte risici er droslet ned, så er den fortsat betydelig, hvor det kommende år vil være præget af politisk uro fra handelskrig og Brexitforhandlinger. Dertil er ukendte faktorer i form af Coranavirussen dukket op. Eskalerer situationen vil det også påvirke den tyske økonomi. En tysk økonomi i betydelig afmatning vil også smitte af på Danmark.
Og hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!
Ralph Böttcher
Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0
olga.kress@danrevision.net
marco.ehlert@danrevision.net
ralph.boettcher@danrevision.net
www.danrevision-flensburg.net
#danrevision
#etableringityskland
#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: