USA overhaler Tyskland som Danmarks største eksportmarked

Danske virksomheder eksporterede i 2019 varer og tjenester for 157,6 mia. kr. til USA. Eksporten til Tyskland er samtidigt ramt af tilbagegang, og da Danmark samtidig har øget salget til amerikanerne betyder det, at der er byttet om på topplaceringerne, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Nu er USA Danmarks største eksportmarked.

Tyskland har været Danmarks største eksportmarked siden 1970’erne, hvor de overtog førstepladsen fra Storbritannien. ”Væksten i Tyskland er lav, så fortsat fremgang på det amerikanske marked kan udbygge USA’s føring”, siger Allan Sørensen fra Dansk Industri (DI). Også længere nede på listen for Danmarks eksport er der store bevægelser. Kina er nu meget tæt på Norge på femtepladsen. Japan købte sidste år danske varer og tjenester for 24,6 mia. kr. Det sender Japan forbi Spanien og Finland på listen over Danmarks største eksportmarkeder. Sidste år trådte frihandelsaftalen mellem EU og Japan i kraft, og den kan have været en medvirkende årsag til, at Japan rykker frem på listen over Danmarks største eksportmarkeder.

Tal fra Danmarks Statistik viser også, at eksporten af varer til udlandet endte i 2019 på det højeste niveau i otte år – den steg med 8,3 procent sidste år. Udviklingen tilskrives, at Danmark har virksomheder med stor eksport af medicin og vindmøller. Det gælder virksomheder som Novo Nordisk og Vestas.

Du kan gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About danrevisionblog (151 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: