USA overhaler Tyskland som Danmarks største eksportmarked

Danske virksomheder eksporterede i 2019 varer og tjenester for 157,6 mia. kr. til USA. Eksporten til Tyskland er samtidigt ramt af tilbagegang, og da Danmark samtidig har øget salget til amerikanerne betyder det, at der er byttet om på topplaceringerne, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Nu er USA Danmarks største eksportmarked.

Tyskland har været Danmarks største eksportmarked siden 1970’erne, hvor de overtog førstepladsen fra Storbritannien. ”Væksten i Tyskland er lav, så fortsat fremgang på det amerikanske marked kan udbygge USA’s føring”, siger Allan Sørensen fra Dansk Industri (DI). Også længere nede på listen for Danmarks eksport er der store bevægelser. Kina er nu meget tæt på Norge på femtepladsen. Japan købte sidste år danske varer og tjenester for 24,6 mia. kr. Det sender Japan forbi Spanien og Finland på listen over Danmarks største eksportmarkeder. Sidste år trådte frihandelsaftalen mellem EU og Japan i kraft, og den kan have været en medvirkende årsag til, at Japan rykker frem på listen over Danmarks største eksportmarkeder.

Tal fra Danmarks Statistik viser også, at eksporten af varer til udlandet endte i 2019 på det højeste niveau i otte år – den steg med 8,3 procent sidste år. Udviklingen tilskrives, at Danmark har virksomheder med stor eksport af medicin og vindmøller. Det gælder virksomheder som Novo Nordisk og Vestas.

Du kan gerne kontakte mig: Din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: