Tysk minister advarer om kassareform 2020

I de sidste uger har du hørt fra mig om den største ændring i brugen af elektroniske kassasystemer fra 01.01.2020 i Tyskland.

Nu presser det tyske minister for økonomi Peter Altmaier på ændringer i sidste øjeblik, en god to uger før den planlagte indførelse af forpligtelsen til kvitteringer for detailhandlere. Han bad finansminister Olaf Scholz om at fjerne kravet fra loven, der skal træde i kraft den 1. januar 2020. Forpligtelsen til at udstede en kvittering for hver transaktion i butikker eller caféer vil “føre til en betydelig stigning i bureaukrati,” skrev Altmaier til sin kollega. Derudover bliver miljøet stærkt forurenet, fordi milliarder af kvitteringer, der ofte er trykt på termisk papir, “havner i skraldet”. I kampen mod skattesvindel skal kasseapparater teknisk opgraderes med årsskiftet. For hver transaktion skal handlerne også udstede en kvittering – hvad enten det er i bageriet eller i disken i klubben. I henhold til kasseloven skal kasseapparater beskyttes mod forfalskning af et teknisk sikkerhedsudstyr. Oprindeligt skulle kasseapparater opfylde de nye regler inden begyndelsen af 2020, hvor finansministeriet nu har givet tid indtil udgangen af september. Betalingsforpligtelsen gælder stadig fra januar. Loven blev vedtaget den 22. december 2016. Især fagforeninger stormer forpligtelsen til at betale. Frem for alt henviser de til høje omkostninger for kasseapparater.

Og hvis du imidlertid har brug for en god ven, der hjælper dig med vækst i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

(Foto: BMWI)

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: