Tysk minister advarer om kassareform 2020

I de sidste uger har du hørt fra mig om den største ændring i brugen af elektroniske kassasystemer fra 01.01.2020 i Tyskland.

Nu presser det tyske minister for økonomi Peter Altmaier på ændringer i sidste øjeblik, en god to uger før den planlagte indførelse af forpligtelsen til kvitteringer for detailhandlere. Han bad finansminister Olaf Scholz om at fjerne kravet fra loven, der skal træde i kraft den 1. januar 2020. Forpligtelsen til at udstede en kvittering for hver transaktion i butikker eller caféer vil “føre til en betydelig stigning i bureaukrati,” skrev Altmaier til sin kollega. Derudover bliver miljøet stærkt forurenet, fordi milliarder af kvitteringer, der ofte er trykt på termisk papir, “havner i skraldet”. I kampen mod skattesvindel skal kasseapparater teknisk opgraderes med årsskiftet. For hver transaktion skal handlerne også udstede en kvittering – hvad enten det er i bageriet eller i disken i klubben. I henhold til kasseloven skal kasseapparater beskyttes mod forfalskning af et teknisk sikkerhedsudstyr. Oprindeligt skulle kasseapparater opfylde de nye regler inden begyndelsen af 2020, hvor finansministeriet nu har givet tid indtil udgangen af september. Betalingsforpligtelsen gælder stadig fra januar. Loven blev vedtaget den 22. december 2016. Især fagforeninger stormer forpligtelsen til at betale. Frem for alt henviser de til høje omkostninger for kasseapparater.

Og hvis du imidlertid har brug for en god ven, der hjælper dig med vækst i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme! Din genvej til det tyske marked!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

https://danrevision-tyskland.dk/#Velkommen

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

(Foto: BMWI)

About danrevisionblog (148 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: