Husk certifikatspligt for dit kassasystem! 

Den 01.01.2020 træder strengere krav til de elektroniske kassasystemer i Tyskland i kraft.

Ved en beslutning på føderalt og statligt niveau er skattemyndighederne enige om en midlertidig tolerance indtil 30.09.2020. Dette skaber lidt luft for alle berørte.

Regulering af tolerance betyder dog, at loven stadig træder i kraft den 01.01.2020. Hvis dine kasseapparatproducenter tilbyder de relevante komponenter på markedet, skal implementeringen i din egen virksomhed også gennemføres inden 30.09.2020!

De elektroniske optagelsessystemer og digitale poster skal være udstyret med en certificeret teknisk sikkerhedsanordning, der består af et sikkerhedsmodul, opbevaringsmedium og en digital forbindelse til skattemyndighederne fra 01.01.2020. Til dette formål sikrer sikkerhedsmodulet, at alle kasseapparater registreres i begyndelsen af optagelsesprocessen og ikke længere kan ændres ukendt. På et medium gemmes de individuelle poster i varigheden af den lovlige opbevaringsperiode. En digital forbindelse sikrer jævn dataoverførsel til den finansielle administration.

Bemærk! For kasseapparater erhvervet efter den 25/11/2010 og inden den 01/01/2020, der overholder reglerne for opbevaring af digitale dokumenter og ikke kan konverteres, gælder en overgangsperiode indtil 31/12/2022. Beviset for, at disse krav er opfyldt, skal vedlægges systemet (f.eks. ved en bekræftelse fra kassasystemproducenten). Denne overgangsordning gælder dog ikke for PC-systemer.

Og hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: