Husk certifikatspligt for dit kassasystem! 

Den 01.01.2020 træder strengere krav til de elektroniske kassasystemer i Tyskland i kraft.

Ved en beslutning på føderalt og statligt niveau er skattemyndighederne enige om en midlertidig tolerance indtil 30.09.2020. Dette skaber lidt luft for alle berørte.

Regulering af tolerance betyder dog, at loven stadig træder i kraft den 01.01.2020. Hvis dine kasseapparatproducenter tilbyder de relevante komponenter på markedet, skal implementeringen i din egen virksomhed også gennemføres inden 30.09.2020!

De elektroniske optagelsessystemer og digitale poster skal være udstyret med en certificeret teknisk sikkerhedsanordning, der består af et sikkerhedsmodul, opbevaringsmedium og en digital forbindelse til skattemyndighederne fra 01.01.2020. Til dette formål sikrer sikkerhedsmodulet, at alle kasseapparater registreres i begyndelsen af optagelsesprocessen og ikke længere kan ændres ukendt. På et medium gemmes de individuelle poster i varigheden af den lovlige opbevaringsperiode. En digital forbindelse sikrer jævn dataoverførsel til den finansielle administration.

Bemærk! For kasseapparater erhvervet efter den 25/11/2010 og inden den 01/01/2020, der overholder reglerne for opbevaring af digitale dokumenter og ikke kan konverteres, gælder en overgangsperiode indtil 31/12/2022. Beviset for, at disse krav er opfyldt, skal vedlægges systemet (f.eks. ved en bekræftelse fra kassasystemproducenten). Denne overgangsordning gælder dog ikke for PC-systemer.

Og hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About danrevisionblog (147 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: