Reform af kassasystemer: Hvornår skal individuelle poster registreres?

Den største ændring i brugen af elektroniske kassasystemer fra 01.01.2020 i Tyskland rejser spørgsmålet om, hvorvidt forretningspartnerens navn skal inkluderes i hver forretningstransaktion.

Juridiske registreringsforpligtelser såvel som branchespecifikke minimumskrav til journalføring og rimelighed skal overvejes!

Det er i orden fra skattemyndighederne, hvis minimumsoplysningerne om transaktionen registreres individuelt, men ikke kundedataene, hvis disse er uvæsentlige og ukendte for transaktionen.

Udelukket fra den individuelle registreringsforpligtelse er kontant salg af varer til et stort antal ukendte personer. Dette gælder især for detailhandelen og sammenlignelige erhvervsgrupper. Af hensyn til rimeligheden finder den individuelle registreringsforpligtelse ikke anvendelse her, hvis der bruges et åbent kasseapparat i stedet for et elektronisk registreringssystem. Bruges der imidlertid et elektronisk optagelsessystem, er den individuelle optagelsesforpligtelse obligatorisk.

Ifølge skattemyndighederne kan denne fritagelse i princippet også overføres til tjenester, der også leveres til et stort antal ukendte personer til kontanter, og der ikke anvendes noget elektronisk registreringssystem. Dermed skal virksomheden være rettet mod en række kundekontakter, og serviceleverandørens og dens medarbejderes kundekontakt skal i det væsentlige være begrænset til ordre- og kortbetalingsprocessen (f.eks. folkefestival med selvbetjening, bilvaske etc.).

Individuelle poster skal føres, hvis kundekontakten er omtrent den samme som varigheden af tjenesten, og kunden normalt er i stand til at påvirke ydelsen af tjenesten individuelt (f.eks. frisører, læger, dyrlæger, fysioterapeuter).

I næste uge skal du høre mere fra mig om den største ændring i brugen af elektroniske kassasystemer fra 01.01.2020 i Tyskland.

Og hvis du imidlertid har brug for en god ven, der hjælper dig med vækst i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: