Reform af kassasystemer: Hvornår skal individuelle poster registreres?

Den største ændring i brugen af elektroniske kassasystemer fra 01.01.2020 i Tyskland rejser spørgsmålet om, hvorvidt forretningspartnerens navn skal inkluderes i hver forretningstransaktion.

Juridiske registreringsforpligtelser såvel som branchespecifikke minimumskrav til journalføring og rimelighed skal overvejes!

Det er i orden fra skattemyndighederne, hvis minimumsoplysningerne om transaktionen registreres individuelt, men ikke kundedataene, hvis disse er uvæsentlige og ukendte for transaktionen.

Udelukket fra den individuelle registreringsforpligtelse er kontant salg af varer til et stort antal ukendte personer. Dette gælder især for detailhandelen og sammenlignelige erhvervsgrupper. Af hensyn til rimeligheden finder den individuelle registreringsforpligtelse ikke anvendelse her, hvis der bruges et åbent kasseapparat i stedet for et elektronisk registreringssystem. Bruges der imidlertid et elektronisk optagelsessystem, er den individuelle optagelsesforpligtelse obligatorisk.

Ifølge skattemyndighederne kan denne fritagelse i princippet også overføres til tjenester, der også leveres til et stort antal ukendte personer til kontanter, og der ikke anvendes noget elektronisk registreringssystem. Dermed skal virksomheden være rettet mod en række kundekontakter, og serviceleverandørens og dens medarbejderes kundekontakt skal i det væsentlige være begrænset til ordre- og kortbetalingsprocessen (f.eks. folkefestival med selvbetjening, bilvaske etc.).

Individuelle poster skal føres, hvis kundekontakten er omtrent den samme som varigheden af tjenesten, og kunden normalt er i stand til at påvirke ydelsen af tjenesten individuelt (f.eks. frisører, læger, dyrlæger, fysioterapeuter).

I næste uge skal du høre mere fra mig om den største ændring i brugen af elektroniske kassasystemer fra 01.01.2020 i Tyskland.

Og hvis du imidlertid har brug for en god ven, der hjælper dig med vækst i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About danrevisionblog (147 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: