Tyskland rykker ned – Danmark fastholder sin plads

I den årlige måling af landenes indbyrdes konkurrenceevne af World Economic Forum er Tyskland rykket fire pladser ned til en syvende plads. På samme tid har WEF belønnet Danmark for et godt samfundsmæssigt økosystem, for innovation, en stabil økonomi og et omstillingsparat arbejdsmarked.

Målingen er baseret på 103 indikatorer, der omfatter skatter, infrastruktur, arbejdsmarked, uddannelse mv. som udtryk for konkurrenceevnen. Forbundsrepublikken er faldet fra tredje til syvende plads. Tyskland overtages af Hong Kong, Holland, Schweiz og Japan. I første omgang er Singapore, på andenpladsen er USA. Kina er stadig rangordnet 28. ud af 141 undersøgte lande. Frem for alt klarer Tyskland sig dårligt, når det gælder tilpasning til nye informationsteknologier. I denne kategori når landet kun rang 38. På den anden side er Tyskland i spidsen for makroøkonomisk stabilitet, som vurderer offentlig gæld og inflation.

Danmark fastholder sin 10. plads i World Economic Forums årlige måling af den globale konkurrenceevne. Det er lige bag Sverige, foran Finland og syv pladser foran Norge. Den placerer Danmark i front på parametre som økonomisk stabilitet, et fleksibelt og omstillingsparat arbejdsmarked samt adgang til veluddannet arbejdskraft. Her kan du læse mere:

https://www.weforum.org/reports/the-global-competitveness-report-2018

Og hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: