Tyskland rykker ned – Danmark fastholder sin plads

I den årlige måling af landenes indbyrdes konkurrenceevne af World Economic Forum er Tyskland rykket fire pladser ned til en syvende plads. På samme tid har WEF belønnet Danmark for et godt samfundsmæssigt økosystem, for innovation, en stabil økonomi og et omstillingsparat arbejdsmarked.

Målingen er baseret på 103 indikatorer, der omfatter skatter, infrastruktur, arbejdsmarked, uddannelse mv. som udtryk for konkurrenceevnen. Forbundsrepublikken er faldet fra tredje til syvende plads. Tyskland overtages af Hong Kong, Holland, Schweiz og Japan. I første omgang er Singapore, på andenpladsen er USA. Kina er stadig rangordnet 28. ud af 141 undersøgte lande. Frem for alt klarer Tyskland sig dårligt, når det gælder tilpasning til nye informationsteknologier. I denne kategori når landet kun rang 38. På den anden side er Tyskland i spidsen for makroøkonomisk stabilitet, som vurderer offentlig gæld og inflation.

Danmark fastholder sin 10. plads i World Economic Forums årlige måling af den globale konkurrenceevne. Det er lige bag Sverige, foran Finland og syv pladser foran Norge. Den placerer Danmark i front på parametre som økonomisk stabilitet, et fleksibelt og omstillingsparat arbejdsmarked samt adgang til veluddannet arbejdskraft. Her kan du læse mere:

https://www.weforum.org/reports/the-global-competitveness-report-2018

Og hvis du har brug for en god ven, der hjælper dig i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About danrevisionblog (147 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: