Husk gode råd om udstationering!

Vidste du, at selv korte forretningsrejser til udlandet er omfattet af udstationeringsbegrebet? Og at der skal søges en A1-attest, for at undgå at blive pålagt udenlandsk socialt sikringsbidrag?

Social sikring i andre lande end Danmark kan medføre store udgifter for arbejdsgiveren, ofte svarende til 20 til 30% af lønnen. Herudover er der i visse lande indført bødestraf, hvis den udstationerede medarbejder ikke kan forevise en A1-attest, ligesom medarbejderen kan blive nægtet at udføre arbejde uden en gyldig A1-attest.

En medarbejder vil som udgangspunkt være socialforsikret i det land, hvor arbejdet udføres. Når en medarbejder rejser ud fra Danmark i en kortere eller længere periode, er der indenfor EU og i Schweiz mulighed for at fastholde, at medarbejderen er omfattet af de danske socialsikringsregler. Dette sikres ved udstedelse af en A1-attest.

Ansøgning om en A1-attest kan indgives elektronisk af både medarbejderen og virksomheden til Udbetaling Danmark enten gennem Borger.dk eller Virk.dk, hvorefter både medarbejderen og virksomheden vil modtage en afgørelse. Afgørelsen er medarbejderens bevis på, at man under forretningsrejsen fortsat er omfattet af dansk socialsikring.

Der kan søges for den enkelte udstationering. Hvis medarbejderen ofte rejser og dermed arbejder i flere lande som en fast del af sin beskæftigelse, er der mulighed for at søge en A1-attest med gyldighed op til et år gældende for flere lande, idet det ved ansøgningen angives, i hvilke lande man arbejder eller rejser til.

Hvis du har brug for en god ven, der kender reglerne udenad og hjælper dig med at „transportere“ din virksomhed over grænsen, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About danrevisionblog (148 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: