Beskatning af den digitale økonomi er på vej

EU-kommissionen har fremsat en pakke med forslag til beskatning af den digitale økonomi. Pakken indeholder et forslag om en skat på levering af digitale tjenester og et forslag om regler i forbindelse med selskabsbeskatning af digitale virksomheder med aktiviteter i medlemslandene. Det forventes dog at blive vanskeligt at få alle EU-landene til at enes om de to forslag.

Ideen er, at virksomheder på digitale markeder, hvor de ikke har en fysisk tilstedeværelse, også skal betale skat. Kommissionen synes, at problemet med teknologigiganternes manglende indbetaling af skat – med Facebook, Amazon og Google – i de enkelte lande skal løses hurtigt

Men hvad betyder det for din virksomhed i Tyskland?

Det ene forslag sigter mod at beskatte selskabernes indtjening i hvert enkelt land – også selv om den pågældende virksomhed ikke har nogen fysisk tilstedeværelse i landet. Det skal enten omsætte for minimum syv millioner euro i landet, have mere end 100.000 brugere i landet per år eller have mere end 3.000 kontrakter med virksomheder i det landet.

Det andet forslag sigter mod at beskatte omsætningen i de enkelte lande for selskaber, hvor brugerne spiller en væsentlig rolle i værdiskabelsen og som er de sværeste at ramme med de nuværende skatte-regler. Dette forslag sigter mod store virksomheder med en omsætning på mindst 750 millioner euro om året og en EU-omsætning på mindst 50 millioner euro.

Det betyder, at forslaget primært rammer de store digitale spillere som Netflix, Google, Microsoft og lignende. Men hvis du vil være sikker, så kan vi hjælpe med at tjekke dine aktiviteter i forhold til den kommende beskatning af den digitale økonomi.

Jeg står telefonisk til rådighed som partner og skatterådgiver, hvis du skulle have spørgsmål hertil!

Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (307 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: