Beskatning af den digitale økonomi er på vej

EU-kommissionen har fremsat en pakke med forslag til beskatning af den digitale økonomi. Pakken indeholder et forslag om en skat på levering af digitale tjenester og et forslag om regler i forbindelse med selskabsbeskatning af digitale virksomheder med aktiviteter i medlemslandene. Det forventes dog at blive vanskeligt at få alle EU-landene til at enes om de to forslag.

Ideen er, at virksomheder på digitale markeder, hvor de ikke har en fysisk tilstedeværelse, også skal betale skat. Kommissionen synes, at problemet med teknologigiganternes manglende indbetaling af skat – med Facebook, Amazon og Google – i de enkelte lande skal løses hurtigt

Men hvad betyder det for din virksomhed i Tyskland?

Det ene forslag sigter mod at beskatte selskabernes indtjening i hvert enkelt land – også selv om den pågældende virksomhed ikke har nogen fysisk tilstedeværelse i landet. Det skal enten omsætte for minimum syv millioner euro i landet, have mere end 100.000 brugere i landet per år eller have mere end 3.000 kontrakter med virksomheder i det landet.

Det andet forslag sigter mod at beskatte omsætningen i de enkelte lande for selskaber, hvor brugerne spiller en væsentlig rolle i værdiskabelsen og som er de sværeste at ramme med de nuværende skatte-regler. Dette forslag sigter mod store virksomheder med en omsætning på mindst 750 millioner euro om året og en EU-omsætning på mindst 50 millioner euro.

Det betyder, at forslaget primært rammer de store digitale spillere som Netflix, Google, Microsoft og lignende. Men hvis du vil være sikker, så kan vi hjælpe med at tjekke dine aktiviteter i forhold til den kommende beskatning af den digitale økonomi.

Jeg står telefonisk til rådighed som partner og skatterådgiver, hvis du skulle have spørgsmål hertil!

Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About danrevisionblog (147 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: