Panama Papers: Skatteindtægter ligger på over fire millioner euro

Efter afsløringen af Panama Papers sker der nu talrige skattekontroltjek i Tyskland. Størrelsen på skatteindtægterne bør stige yderligere på sigt som følge af efterforskningen.

Copyright: flickr / Marco Verch; https://www.flickr.com/photos/30478819@N08/38594876111

Cykel-boom takket være E-cykler

Tyskerne kører gerne på to hjul: dette skulle man i hvert fald tro ifølge salgstallet af cykler fra år 2018. Instituttet for handelsforskning (IFH Köln) og handelsrådgiveningen BBH har i et nyt studie opdaget, at antallet af cykler er steget med to millioner i det foregående år. Dette giver et totalt antal cykler i Tyskland på 75,5 millioner, hvoraf 4,5 millioner er E-cykler.

Cykelforretningerne inklusiv salg af tilbehør og cykeldele oplevede en vækst på 11,9 % sammenlignet med sidste år. “Det er den største stigning siden begyndelsen af målingerne i 1995”, meddelte det statistiske Bundesamt.

Læs mere

Panama Papers: Skatteindtægter ligger på over fire millioner euro

Efter afsløringen af Panama Papers er der blevet indledt cirka 150 tilfælde af skattekontroltjek eller blevet ført en løbende kontrol. Skatteindtægterne lå på 4,2 millioner euro på landsplan i Tyskland, sagde Hessens finansminister Thomas Schäfer (CDU). Hessen tilskriver på landsplan resultaterne af pengestrømme fra den mellemamerikanske skatteoase som primær årsag til indtægterne. Ansvarlig for dette er en halvandenårig indsats af et otte personers efterforskningsteam fra de tyske skattemyndigheder i Kassel og det tyske Bundeskriminalamt (BKA).

Et datalæk fra administrationen af en stråmandsvirksomhed i Panama bragte for tre år siden toppolitikere, forretningsfolk og kendte personer fra hele verden i søgelyset efter grundig research fra internationale medier. I alt handlede det om 11,5 millioner dokumenter fra omkring 214.000 stråmandsvirksomheder, som blev grundlagt i Panama. Det tyske Bundeskriminaitetamt havde købt Panama Papers i sommeren 2017 i kampen mod hvidvaskning af penge og skattebedrag. 

Læs mere

Antallet af byggetilladelser for boliger stagnerer

Skattebonusser og byggetilskud for børnefamilier får priserne til at stige med flere procent på huse og lejligheder i store byer i Tyskland, lyder det ifølge et nyt studie. Antallet af byggetilladelser for lejligheder forholder sig undertiden på et konstant niveau. På trods af den enorme efterspørgsel blev der i de første måneder af 2019 uddelt 0,1 % færre byggetilladelser sammenlignet med samme tidspunkt året inden. Der blev udstedet 49.350 byggetilladelser, meddelte det statistiske Bundesamt i Tyskland.

Allerede i de to forrige år var antallet af byggetilladelser faldet, efter de var steget kontinuerligt fra 2008 til 2016. Og ved tofamilieshuse var der et fald på 1,1 % – og ved flerefamilieshuse på hele 3,2 %. Det eneste, der er steget fra januar til februar er antallet af byggetilladelser for enkeltfamilieshuse. Her var der et plus på 4,4 %.

Læs mere

 

About danrevisionblog (151 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: