Den tyske bilindustri oplever tydelig tilbagegang i produktionen

I anden halvdel af 2018 blev der produceret betydeligt færre biler i Tyskland. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk!

Lønninger for pakkeleverandører i Tyskland daler

Pakke- og kurerbranchen boomer, men sammenligner man pakkeleverandørernes lønninger over de sidste ti år, er der tydelig tilbagegang. Die Linkspartei kræver indblanding fra den tyske regering. Dog er de ikke enige heri. 

Den gennemsnitlige bruttomånedsløn er fra 2007 til 2017 faldet fra 2859 til 2478 euro, melder avisen “Rheinische Post”. Dette er et fald på 13 %. Dette fald på 13 % står i kontrast til en stigning inden for sammenlignelige lønninger i Tyskland på 23,7 %, skriver avisen efter opråb fra Die Linkspartei, der efterspørger et svar fra den tyske Regering. 

Læs mere

Den tyske bilindustri oplever tydelig tilbagegang i produktionen

I Tyskland har produktionen af biler og reservedele til køretøjer i det foregående år været på tydeligt tilbagegang. Dette meddelte Tysklands Statistische Bundesamt. Det lyder, at sammenlignes første halve år af 2018 med andet, var der en tilbagegang på 7,1 %.

En årsag til tilbagegangen af produktionen er ifølge angivelser omstilling til den nye udstødnings-teststandart WLTP. Dette trådte i kraft i september for alle nye biler i EU. Mange bilproducenter kom bag ud med certificeringen af deres biler til den nye målemetode, så enkelte modeller kunne ikke leveres. 

Læs mere

Valutafond sænker prognose for verdensøkonomien betydeligt

For tredje gang inden for få måneder har Den Internationale Valutafond (IMF) sænket deres konjunkturprognose for de fleste dele af verden drastisk. Organisationen siger, at der kommer en vækst i verdensøkonomien på 3,3 % for det løbende år. Det er 0,2 procentpoint mindre end den sidste IMF-prognose fra januar. 

IMF påpeger den længerevarende handelskonflikt og risikoen for et uorganiseret Brexit som de største belastninger for udviklingen i økonomien. Yderligere påpeger de også den aftagende vækst i Tyskland som en hindrinde faktor for væksten.

Læs mere

About danrevisionblog (147 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: