Den tyske bilindustri oplever tydelig tilbagegang i produktionen

I anden halvdel af 2018 blev der produceret betydeligt færre biler i Tyskland. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk!

Lønninger for pakkeleverandører i Tyskland daler

Pakke- og kurerbranchen boomer, men sammenligner man pakkeleverandørernes lønninger over de sidste ti år, er der tydelig tilbagegang. Die Linkspartei kræver indblanding fra den tyske regering. Dog er de ikke enige heri. 

Den gennemsnitlige bruttomånedsløn er fra 2007 til 2017 faldet fra 2859 til 2478 euro, melder avisen “Rheinische Post”. Dette er et fald på 13 %. Dette fald på 13 % står i kontrast til en stigning inden for sammenlignelige lønninger i Tyskland på 23,7 %, skriver avisen efter opråb fra Die Linkspartei, der efterspørger et svar fra den tyske Regering. 

Læs mere

Den tyske bilindustri oplever tydelig tilbagegang i produktionen

I Tyskland har produktionen af biler og reservedele til køretøjer i det foregående år været på tydeligt tilbagegang. Dette meddelte Tysklands Statistische Bundesamt. Det lyder, at sammenlignes første halve år af 2018 med andet, var der en tilbagegang på 7,1 %.

En årsag til tilbagegangen af produktionen er ifølge angivelser omstilling til den nye udstødnings-teststandart WLTP. Dette trådte i kraft i september for alle nye biler i EU. Mange bilproducenter kom bag ud med certificeringen af deres biler til den nye målemetode, så enkelte modeller kunne ikke leveres. 

Læs mere

Valutafond sænker prognose for verdensøkonomien betydeligt

For tredje gang inden for få måneder har Den Internationale Valutafond (IMF) sænket deres konjunkturprognose for de fleste dele af verden drastisk. Organisationen siger, at der kommer en vækst i verdensøkonomien på 3,3 % for det løbende år. Det er 0,2 procentpoint mindre end den sidste IMF-prognose fra januar. 

IMF påpeger den længerevarende handelskonflikt og risikoen for et uorganiseret Brexit som de største belastninger for udviklingen i økonomien. Yderligere påpeger de også den aftagende vækst i Tyskland som en hindrinde faktor for væksten.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: