Flere penge til Ryanairs kabinepersonale i Tyskland

Ryanairs 1100 personers kabinepersonale i Tyskland får deres første overenskomst. Grundlønnen stiger med 600 euro om måneden. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk!

Stemningen omkring den tyske eksport forværres massivt

Det er den sjette tilbagegange i træk og det laveste punkt siden oktober 2012: Barometeret for eksportforventninger faldt i marts til 1,4 point fra 7,2 i måneden forinden. Dette meddelte Münchens Ifo-institut tirsdag som svar på deres rundspørge blandt 2300 virksomheder. “Den nedkølende verdenskonjunktur påvirker den tyske eksportindustri”, sagde Ifo-formand Clemens Fuest.

Handelsstriden mellem de to største nationale økonomier USA og Kina øger frygten for en verdensomspændende økonomisk nedtur. Dertil kommer risikoen for et hårdt Brexit, som kunne påvirke varehandelen: Storbritannien er en af de vigtigste importører af produkter, der er “Made in Germany”. 

Læs mere

Flere penge til Ryanairs kabinepersonale i Tyskland

Fagforeningen ver.di og lavprisselskabet Ryanair har forhandlet den første overenskomst for de cirka 1100 personer, der er stationeret som kabinepersonale i Tyskland. De er blevet enige om en stigning i grundlønnen på 600 euro om måneden. Derudover er der yderligere “bonusstigninger” på op til 250 euro, meddelte fagforeningen. 

For første gange bliver tysk arbejds- og sociallovgivningen benyttet for de beskæftigede, sagde ver.di-bestyrelsesmedlem Christine Behle. Reglerne skal også gælde for midlertidigt ansatte i kabinerne. Der er endnu udfordringer med dannelsen af en arbejderforsamling. 

I november havde Ryanair indgået aftaler med fagforeningen om hjørnestenene til en overenskomst. Forud for dette lå flere måneders strejker og aflysninger af flyvninger for det irske flyselskab, som berørte mange passagerer og pressede Ryanairs overskud. Virksomheden erklærede i 2017 på grund af mangelen på personale, at de for første gang ville forhandle overenskomster. 

Læs mere

Minister vil forlænge fordelsordning for elbiler

Den tyske finansminister Olaf Scholz (SPD) vil have, at den statslige fordring af elbiler skal vare længere end hidtil planlagt. “Jeg finder det industripolitisk set vigtigt, at vores nuværende fordelsordning for batterielektriske fartøjer og Plug-in-hybrider, som gælder ind til 2021, bliver udvidet til hele det næste årti”, sagde Scholz til avisen Frankfurter Allgemeinen. Samtidig skal en længere rækkevidde for batteridrevne fartøjer kunne øge salget yderligere. 

Ifølge avisen mødtes Scholz med VW-chef Herbert Diess i sidste uge. Efter mødet refererrede finansministeren nu til bilkoncernernes omkostningsrige investeringer, der kræves for at overholde EU’s regulativer for CO2-udledning for person- og lastbiler. “Staten skal sørge for en udbygning af opladerinfrastrukturen og for skattefordele”, sagde Scholz til avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung. 

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: