Studie: Tyskland har brug for digital vejledning

Mangelfuld offentlig online-administration, få gratis WIFI-hotspots og dalende begejstring for sociale medier. Dette er konklusionen på et studie om digitalisering fra Fraunhofer universitet. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk!

Institut for verdensøkonomi sænker konjunkturprognose

Økonomiforskere fra Kiels Institut for verdensøkonomi (IfW) regner med en betydeligt mindre vækst i økonomien end hidtil antaget for det løbende år. Økonomerne sænker deres prognose fra 1,8 til 1,0 %. For det kommende år forventer de en uændret vækst på 1,8 %. 

Grunden til rettelsen er den langsomme start på året for industrien samtidig med politiske usikkerheder, handelskonflikter og usikkerheden over Kinas økonomiske tilstand. Yderligere blev produktionen hindret af en for lav kapacitet. Så der er usædvanlige tilstande for mange virksomheder, som klager over produktionsvanskeligheder på grund af mangel på faglært arbejdskraft og mangel på materialer og udstyr. Ifølge analysen sænkes det offentlige overskud betydeligt. 

Læs mere

Studie: Tyskland har brug for digital vejledning

Begejstringen for sociale medier er på tilbagegang i Tyskland. Ifølge en rundspørge fra Fraunhoferinstituttet faldt andelen af brugere af sociale medier i de fleste tyske delstater. Alene i Saarland, i Rheinland-Pfalz og i Hamborg steg andelen af mennesker, som bruger Twitter, Facebook, Instagram osv. minimalt. Studiet tager udgangspunkt i tidsrummet 2015 til 2017. 

Ifølge studiet angav 38 % af indbyggerne i Brandenburg, at de brugte sociale medier. Dette var det laveste antal i hele Tyskland. Førende indenfor sociale medier var Rheinland-Pfalz med 60 % brugere. At de østtyske delstater med undtagelse af Berlin alle havde værdier på under 50 %, måtte skyldtes den kendsgerning, at der i de seneste årtier er flyttet særligt mange unge mennesker væk fra disse regioner. 

Læs mere

Volkswagen nedlægger op til 7000 stillinger

Diskussionenerne mellem medarbejderrepræsentanter og bestyrelsen er overstået. Beslutningen meddelte koncernen onsdag i en pressemeddelelse: Det drejer sig om 5000 til 7000 stillinger, som det primære brand VW personbiler over de næste fem år yderligere vil nedlægge. Målet er blandt andet en årligt vækst i virksomhedens profit på 5,9 milliarder euro fra 2023. 

Fyrringer skal dog undgås. I stedet bliver stillinger ved aldersrelaterede afskedigelser af medarbejdere ikke besat på ny. Med det hidtidige spareprogram har VW allerede opnået meget, sagde den daglige manager for VW brandet Ralf Brandstätter. “Men vi bliver nødt til at gøre endnu mere, for også i tiden frem mod 2020 at overkomme de forestående udfordringer”, understregede han. 

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: