Dansk-tysk grænseland som forbillede til UNESCO

Danmark og Tyskland har valgt at nominere modellen for fredelig sameksistens i det dansk-tyske grænseland til UNESCOs register for gode sikringspraksisser i 2019!

Det er første gang Danmark nominerer eksempler til UNESCOs lister over verdens immaterielle kulturarv.

Det dansk-tyske grænseland er et forbilledligt eksempel på, hvordan det kan lykkes at opnå fredelig sameksistens mellem minoritet og majoritet på begge sider af grænsen – trods en historie med krige og konflikter. Det er meget unikt, når vi kigger ud i verden og et eksempel, som kan tjene til positiv inspiration andre steder. Ansøgningen vil blive færdigbehandlet til næste år, hvilket samtidig er 100-året for grænseflytningen. „Jeg kan ikke forestille mig en bedre fødselsdagsgave end at blive anerkendt af UNESCO“, siger den danske kulturminister Mette Bock .

Kulturministeren åbnede i 2018 for første gang mulighed for at indsende nomineringsforslag til UNESCOs lister over verdens immaterielle kulturarv. Blandt ansøgningerne er det besluttet at satse på nomineringsforslaget „Living together: minorities and majorities in the Danish-German border region“, som planlægges indsendt sammen med Tyskland med henblik på optagelse i UNESCOs register for gode sikringspraksisser. Forslaget vil blive behandlet i UNESCO i 2019, og den endelige beslutning træffes ultimo 2020.

Jeg siger held og lykke!

Og hvis også du har brug for en god ven, der kender det dansk-tyske grænseland udenad og hjælper dig med at „transportere“ din virksomhed over grænsen, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About danrevisionblog (148 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: