Dansk-tysk grænseland som forbillede til UNESCO

Danmark og Tyskland har valgt at nominere modellen for fredelig sameksistens i det dansk-tyske grænseland til UNESCOs register for gode sikringspraksisser i 2019!

Det er første gang Danmark nominerer eksempler til UNESCOs lister over verdens immaterielle kulturarv.

Det dansk-tyske grænseland er et forbilledligt eksempel på, hvordan det kan lykkes at opnå fredelig sameksistens mellem minoritet og majoritet på begge sider af grænsen – trods en historie med krige og konflikter. Det er meget unikt, når vi kigger ud i verden og et eksempel, som kan tjene til positiv inspiration andre steder. Ansøgningen vil blive færdigbehandlet til næste år, hvilket samtidig er 100-året for grænseflytningen. „Jeg kan ikke forestille mig en bedre fødselsdagsgave end at blive anerkendt af UNESCO“, siger den danske kulturminister Mette Bock .

Kulturministeren åbnede i 2018 for første gang mulighed for at indsende nomineringsforslag til UNESCOs lister over verdens immaterielle kulturarv. Blandt ansøgningerne er det besluttet at satse på nomineringsforslaget „Living together: minorities and majorities in the Danish-German border region“, som planlægges indsendt sammen med Tyskland med henblik på optagelse i UNESCOs register for gode sikringspraksisser. Forslaget vil blive behandlet i UNESCO i 2019, og den endelige beslutning træffes ultimo 2020.

Jeg siger held og lykke!

Og hvis også du har brug for en god ven, der kender det dansk-tyske grænseland udenad og hjælper dig med at „transportere“ din virksomhed over grænsen, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: