Dansk-tysk grænseland som forbillede til UNESCO

Danmark og Tyskland har valgt at nominere modellen for fredelig sameksistens i det dansk-tyske grænseland til UNESCOs register for gode sikringspraksisser i 2019!

Det er første gang Danmark nominerer eksempler til UNESCOs lister over verdens immaterielle kulturarv.

Det dansk-tyske grænseland er et forbilledligt eksempel på, hvordan det kan lykkes at opnå fredelig sameksistens mellem minoritet og majoritet på begge sider af grænsen – trods en historie med krige og konflikter. Det er meget unikt, når vi kigger ud i verden og et eksempel, som kan tjene til positiv inspiration andre steder. Ansøgningen vil blive færdigbehandlet til næste år, hvilket samtidig er 100-året for grænseflytningen. „Jeg kan ikke forestille mig en bedre fødselsdagsgave end at blive anerkendt af UNESCO“, siger den danske kulturminister Mette Bock .

Kulturministeren åbnede i 2018 for første gang mulighed for at indsende nomineringsforslag til UNESCOs lister over verdens immaterielle kulturarv. Blandt ansøgningerne er det besluttet at satse på nomineringsforslaget „Living together: minorities and majorities in the Danish-German border region“, som planlægges indsendt sammen med Tyskland med henblik på optagelse i UNESCOs register for gode sikringspraksisser. Forslaget vil blive behandlet i UNESCO i 2019, og den endelige beslutning træffes ultimo 2020.

Jeg siger held og lykke!

Og hvis også du har brug for en god ven, der kender det dansk-tyske grænseland udenad og hjælper dig med at „transportere“ din virksomhed over grænsen, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: