Ny EU-studie: Vækst forventes i hele Europa


Fremragende udsigter: Den europæiske økonomi ventes i 2019 at vokse for syvende år i træk med fremgang i alle medlemsstater. Det siger en prognose af Europa-kommissionen der bygger på en række tekniske antagelser vedrørende vekselkurser, renter og råvarepriser med skæringsdato den 25. januar 2019. Den samlede vækstrate forventes at blive moderat i forhold til de seneste års høje vækstrater, og prognosen er behæftet med stor usikkerhed.

Europa-Kommissionen offentliggør hvert år to omfattende prognoser (forår og efterår) og to foreløbige prognoser (vinter og sommer). De foreløbige prognoser dækker den årlige og kvartalsvise udvikling i BNP og inflation for indeværende og kommende år for alle medlemsstaterne og euroområdet samt de samlede tal for EU.

Alle EU-landene forventes fortsat at have vækst i 2019, hvilket betyder flere jobs og mere velstand. Europas grundlæggende økonomiske forhold er fortsat solide, og man ser til stadighed gode nyheder på især jobfronten. Der forventes et gradvist opsving i væksten i anden halvdel af indeværende år og i 2020.

Men: Et højere niveau af usikkerhed omgærder den økonomiske prognose, og fremskrivningerne er omfattet af nedadrettede risici. Handelsspændingerne, som i nogen tid har haft indflydelse på stemningen, er lettet noget, men de giver fortsat grund til bekymring. Den kinesiske økonomi kan risikere at tabe fart hurtigere end ventet, og de globale finansielle markeder og mange nye vækstmarkeder er sårbare over for pludselige ændringer i risikovilligheden og vækstforventningerne. “Brexit”-processen er fortsat en kilde til usikkerhed for EU.

Europa-Kommissionens næste omfattende prognose vil være den økonomiske forårsprognose for 2019 i maj 2019.

Hele prognosen kan du se her:

https://ec.europa.eu/info/business-economy-euro/economic-performance-and-forecasts/economic-forecasts/winter-2019-economic-forecast-growth-moderates-amid-global-uncertainties_en

Og hvis også du har brug for en god ven, der hjælper dig med vækst i Tyskland, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

 

Foto: Europa-kommissionen

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: