Tysk industri varsler milliardbelastning ved et hårdt Brexit

Hvis Storbritannien træder ud af EU uden en aftale på plads, koster det virksomehederne dyrt, siger det tyske industriforbund Bundesverbands der Deutschen Industrie. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk!

Den tyske bilbranche oplever knap nok vækst – eksport går tilbage

Den tyske bilindustri i Tyskland oplevede forrige år en lav vækst. Dette fremgår af en analyse fra konsulentvirksomheden Ernst & Young (EY). Ifølge EY skabte den tyske bilbranche en omsætning på knap 435 milliarder euro i 2018, som er en stigning på 0,4 %, lyder det ifølge SPIEGEL ONLINE.

Den primære årsag til den lave vækst må have skyldtes handelskonflikten mellem USA og Kina. Den svækkedede bilkonjunkturen i hele verden.

Læs mere

Tysk industri varsler milliardbelastning ved et hårdt Brexit

Den tyske industri frygter en tilbagegang i den tyske økonomi på mindst en halv procent af landets bruttonationaleprodukt i tilfældet af et uorganiseret Brexit. Det sagde handelsformanden for det tyske industriforbund Bundesvarbands der Deutschen Industrie (BDI), Joachim Lang, beretter ZEIT ONLINE.

Storbritannien vil forlade EU allerede d. 29. marts. Den britiske premiereminister Theresa May er presset af det sit eget parti til at udskyde udtrædelsen af EU, hvis en Brexit-aftale ikke er på plads inden midten af marts.

Læs mere

Advarselsstrejkebølge blandt offentligt ansatte

Lukkede myndigheder, lange ventetider, hospitaler i nødberedskab: Kort før den næste forhandlingsrunde i de offentligt ansattes lønningsstrid er omfattende advarselsstrejker begyndt, beretter tagesschau.de.

De to hidtidige forhandlingsrunder i den aktuelle lønningsstrid endte uden resultat. Fagforeningerne ver.di og dbb (Deutscher Beamtenbund) kræver seks procent mere i løn, hvilket svarer til mindst 200 euro mere om måneden for de 800.000 statsansatte, konfliken omhandler.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: