Vigtig milepæl for Femern Bælt-projektet

Femern A/S har nu officielt modtaget en godkendelse af den tyske del af Femern-forbindelsen fra tyske myndigheder i Slesvig-Holsten. Allerede den 28. december var den politiske aftale i Slesvig-Holsten på plads, men i sidste uge blev aftalen underskrevet og overleveret til Femern A/S, der står for forbindelsen.

Dette er et meget vigtigt skridt i realiseringen af Femern Bælt-tunnelen, som er meget omstridt i regionen, men også lover stort økonomisk vækst i regionen.

Femern A/S understreger, at der er tale om godkendelse af byggeriet på den tyske side. Byggeriet på dansk side – og selve sænketunnelen – ligger under den danske anlægslov.

Den tyske godkendelse har dog trukket ud, da Tysklands godkendelse proces er mere omstændelig end den danske og at der er modtaget over 13.000 klager, der skulle behandles. 

Femern A/S har fortalt, at man i løbet af foråret vil fremlægge en plan med forskellige scenarier for de næste skridt. Med et budget på 52,6 milliarder kroner er der tale om danmarkshistoriens største anlægsprojekt. Forbindelsen skal være brugerbetalt efter samme model som forbindelserne over Storebælt og Øresund.

Forventningen er fortsat, at den 18 kilometer lange sænketunnel mellem de to lande står klar og kan tages i brug i 2028.

Og hvis også du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig med at „transportere“ din virksomhed over grænsen, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

http://www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: