Ligestilling: To ud af tre bestyrelser i Tyskland består kun af mænd

I tyske virksomheders bestyrelser arbejder der i dag flere kvinder end for et år siden. To tredjedele af børsnoterede virksomheder har fortsat ingen kvinder i bestyrelsen. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk!

Boss Adult Break Time American Man Business

Overenskomstforhandling: Flere penge til folk beskæftiget med pengetransport

For de 11.000 beskæftigede i pengetransportbranchen vil lønningerne være betydeligt højere fremover. Arbejdsgivere og fagforeningen ver.di er blevet enige om en lønstigning på to trin. For de beskæftigede betyder det i første omgang en lønstigning på 7,7 og senere på 17,1 %.

Pengetransportmedarbejdernes arbejdsnedlæggelse begyndte onsdag. Derefter opstod bekymringen om, at pengeautomaterne kunne blive tomme. Ifølge angivelser fra banker og virksomheder blev dette frygtscenarie imidlertid ikke til virkelighed.

Læs mere

Ligestilling: To ud af tre bestyrelser består kun af mænd

I Tysklands børsnoterede virksomheder er andelen af kvinder i lederstillinger steget en smule i det foregående år. I de 160 firmaer, som er noteret i Dax, MDax og SDax, udgør kvinder 8,6 % af bestyrelsesmedlemmerne. I begyndelsen af 2018 var det kun 7,3 %. De absolutte tal viser dog også, hvor langsomt denne udvikling går: i det foregående år blev der ikke ansat mere end 11 kvinder i lederstillinger, som i alt nu tæller 61 kvinder.

Siden 2013 har rådgivningsvirksomheden EY to gange om året analyseret, hvordan de børsnoterede koncernernes bystyrelser er sammensat. Den aktuelle andel af kvinder er den højeste siden begyndelsen på undersøgelsen.

“Kvinder er stadigvæk en sjældenhed i tyske bestyrelser”, kritiserer EY-ekspert Ulrike Hasbargan ovenpå resultaterne på undersøgelse. Chefetager overvejende besat af mænd, kunne blive et problem, advarer hun: “Det gør det måske noget mere besværligt at arbejde i blandede teams – men det er her spændinger opstår, som fører til diskussioner og konfrontationer af forskellige synspunkter, som også ofte fører til nye løsninger og mere innovationskraft.”

Læs mere

Tysk flyselskab: Germania i pengenød

“Den europæiske luftfartsbranche har ændret markant på det seneste”: Med disse ord begynder den aktuelle pressemeddelelse fra det tyske flyselskab Germania, som de offentligtgjorde i tirsdags “i en aktuel anledning”. Pressemeddelelsen fortsætter med følgende udmelding: Germania har øjeblikkeligt brug for penge.

Man afsøger flere muligheder, for at sikre de “kortsigtede likviditetskrav”. Som forklaring på pengenøden bliver der i meddelelsen blandt andet angivet “massiv prisstigning på kerosin over sommeren sidste år samtidig med devaluering af euroen overfor den amerikanske dollar”.

Der sker dog ingen begrænsing af flyselskabet drift, lyder det ind til videre. Alle Germania-flyafgange flyver planmæssigt.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: