Dansk kvalitet kommer til Tyskland i 2019

Tyskland er Danmarks største eksportmarked, men det går tilbage for optimismen blandt danske virksomhedet med salg syd for grænsen. Det viser en ny rundspørge fra Dansk-Tysk Handelskammer.

Den viser således, at tilliden til vokse er på retur. Halvdelen af de 345 adspurgte virksomheder tror på, at de kan øge salget i 2019, hvilket et fald på 10 procentpoint fra året før. Andre 10 pct. forventer et fald i salget næste år.

Trods tilbagegangen blandt nogle af de adspurgte, forventer handelskammerets direktør Reiner Perau, at den samlede eksport til Tyskland vil stige: „Der er stadig overvejende optimisme hos de danske virksomheder. Og de har unikke kompetencer, et godt image samt høj kvalitet og fleksibilitet, hvilket gør dem til vellidte samarbejdspartnere for tyske virksomheder.“

Chefanalytiker i Dansk Industri, Allan Sørensen, ser også vækstmuligheder: „Tyskland er Danmarks absolut største eksportmarked. Selv om væksten forventes at aftage lidt i Tyskland, så er det stadig et marked i vækst og vi bør kunne øge eksporten til Tyskland i de kommende år.“

Danske virksomheder har rigtig godt fat i Nordtyskland, men deres markedsandel i Sydtyskland er betydeligt lavere. I de sydlige Bundeslænder bor væsentligt flere mennesker og velstanden er højere, så det er et lukrativt marked som man bør prøve at få bedre fat i. Dansk-Tysk Handelskammer ser overordnet eksportpotentiale i hele Tyskland i de kommende år. Nordtysk er fortsat det primære marked, om end det ifølge organisationens analyse går tilbage. Sydtyskland har samtidig fået en større rolle end midttyskland.

De 345 adspurgte virksomheder ranglister også succesparametre i Tyskland. Kvalitet er det vigtigste, derefter følger forretningspartnere, pris, fleksibiltet og tilpasning. Tysk sprog har også betydning, hvorimod mærkatet ”Made in Denmark” ikke er en succesfaktor.

Og hvis også du har brug for en god ven, der kender det tyske marked udenad og hjælper dig med at „transportere“ din virksomhed over grænsen, så kan du også meget gerne kontakte mig – din dansker i Tyskland! Din skatterådgiver med hjertevarme!

Ralph Böttcher

Døgntelefon: 0049 4608 89 299 0

olga.kress@danrevision.net

marco.ehlert@danrevision.net

ralph.boettcher@danrevision.net

www.danrevision-flensburg.net

#danrevision

#etableringityskland

#revisorityskland

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: