Kritik: Den tyske økonomi mangler investeringer fra landets regering

For meget omfordelt, for lidt investeret – sådan lyder dommer over den tyske regerings arbejde fra handelsforbund. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk!

Grundet 5G-auktion: teleskab sagsøger det tyske Netzagentur

Den tyske Telekom sagsøger det tyske Netzagentur på grund af reglerne for frekvenserne ved det nye mobile netværk 5G. “Vi har sagt fra begyndelsen, at de udmeldte begrænsninger for auktionen er urealistiske og skaber retsusikkerhed, som vi ser det”, sagde en talspersonen for koncernen til avisen “Die Welt”. Forinden havde netværksudbyderne Telefonica (O2) og Vodafone allerede indberettet klager.

Frekvenserne for standardmobilnetværket 5G bliver sat på auktion til foråret. 5G er den femte generation mobilnetværk, som skal give betydeligt hurtigere mobilt netværk. Det er først og fremmest vigtigt for industrien, eksempelvis for selvkørende biler. Hastigheden er omkring 100 gange højere end det hidtil hurtigste standard 4G (LTE).

Læs mere

Den tyske økonomi mangler investeringer fra landets regering

Topforbund for den tyske handelssektor har beskyldt den tyske regering for dårlige resultater i slutningen af året på grund af økonomi- og socialpolitikken. “Regeringen har indtil nu fokuseret på det forkerte emner. I regeringsgrundlaget står der så godt som ingenting om de yngre eller kommende generationer”, sagde industriformand Dieter Kempf til nyhedsbureauet dpa.

I økonomipolitikken har der nu opbygget sig en enorm mangel på handling, fordi der i for lang tid er blevet omfordelt og for lidt investeret. “Vores virksomheder bliver mere og mere utålmodige. Vi har brug for en fornuftig, fremtidsorienteret økonomipolitik”, sagde Kempf. Dette er præcis ligesom en fornuftig uddannelsespolitik den bedste social- og arbejdsmarkedspolitik. “Politiken skal omhandle årsagerne, ikke kun symptomerne”, mener Kempf.

Læs mere

De tyske borgeres pengebeholdninger vokser langsommere

Ifølge et studie har den negative kursændring på aktiemarkedet i 2018 belastet de tyske borgeres lyst til at spare penge op. Pengebeholdningerne for private husholdninger steg ifølge foreløbelige beregninger med 1,9 % til 6,2 billioner euro i 2018. Det fremgår af en analyse fra DZ Bank, som Deutsche Presse-Agentur foreligger. Sammenlignet med året forinden steg pengebeholdningerne betydeligt langsommere. I 2017 lå vækstraten på 5,4 %.

Ifølge undersøgelsen blev tilvæksten næsten udelukkende vedligeholdt af borgernes flittighed til at spare. Den negative kursudvikling på børserne har givet smertelige tab til private investorer. I 2017 havde de kraftigt stigende aktiekurser endnu bemærkelsesværdig indflydelse på stigningen i de privates pengebeholdninger.

Læs mere

About danrevisionblog (151 Articles)
Jeg har arbejdet sammen DanRevision i en årrække, og dette med stor fornøjelse, ikke mindst pga den meget professionelle tilgang til opgaverne, som stilles, her kan man altid forvente konstruktive forslag og opdateret viden, stort kendskab til såvel tysk som dansk lovgivning. DanRevision har et stort og dygtigt netværk i gruppen med specialviden på alle områder. Hos DanRevision er der altid et smil på og atmosfæren er meget afslappet, kan betegnes som dansk hygge, der tales dansk og man er tilknyttet et fast person, som kender dit Firma og er inde i sagerne. Jeg kan varmt anbefale DanRevision, de er med hele vejen, har løst alle opgaver uden problemer. Palle Bollerup medindehaver af Hoppe Danmark GmbH

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: