Udsyn i det nye år: Færre nye jobs, mindre vækst i Tyskland

Den tyske økonomi har et langt opsving bag sig. Dog bliver luften tyndere i det nye år, vurderer eksperter. Læs denne og andre nyheder fra Tyskland – på dansk.

Tyskland eksporterer mindre strøm

Tyskland har eksporteret mindre strøm i år end i år 2017. Dog er eksportsoverskuddet betydeligt ifølge tal fra det landsdækkende strømagentur i Tyskland. Ifølge agenturet er der i den grænseoverskridende strømhandel indtil d. 17. december blevet sendt omkring 70.000 gigawatttimer til udlandet. I hele år 2017 var det omkring 77.000 gigawatttimer.

Fordi strømimporten til Tyskland samtidig steg, sank eksportoverskuddet med omkring 14 % til cirka 51.500 gigawatttimer. I hele år 2017 var det godt 60.000 gigawatttimer, svarende til 10 % af den tyske strømforsyning. Hovedmodtagerene af den tyske strøm var Østrig, Holland og Frankrig. Fra Polen, Sverige og Danmark har Tyskland modtaget mere strøm end de har eksporteret til.

Læs mere

Udsyn i det nye år: Færre nye jobs, mindre vækst

Deutsche Industrie- und Handelskammertag (DIHK) regner med færre nye jobs i Tyskland i det nye år. DIHK-præsident Eric Schweitzer forventer, at der bliver skabt yderligere 500.000 stillinger. Det er ikke længere end ligeså høj vækst som i året forinden, sagde Schweitzer til dpa. For dette år går DIHK ud fra en vækst i stillinger på 580.000, i 2017 var det 650.000 nye jobs.

“Vi regner med en svagere vækst. Først og fremmest er forventningerne til eksporten lavere”, sagde Schweitzer. Det økonomiske klima på verdensplan bliver afkølet, “vi ser ingen akutte faretegn på en krise, men luften bliver dog tyndere”. Den altoverskyggende handelskonflikt er den mellem USA og Kina. En handelskrig ville føre til store forstyrrelser af verdensøkonomien, udtrykte Schweitzer. “Det ville have massiv indflydelse på Tyskland. Intet andet land er så dybt afhængig af eksport som os.”

Læs mere

Borgere bruger rekordsumme på gældsafvikling til staten

Tyske borgere har i år overført rekordsumme til staten i tilbagebetaling af gæld. Finansministeriet fortælte efter forespørgsel fra FDP-fraktionen, at der kom mellem 1. januar og 6. december 2018 sammenlagt 609.822,69 euro ind på en særlig konto i finansministeriet.

Gældsafviklingskontoen er i år 2006 “efter bred forespørgsel fra engagerede borgere” blevet indført, lød det ifølge en pressemeddelelse fra det tyske finansministerium. Der blev dog ikke lavet reklame for det, fordi man ikke ville konkurrere med offentlige institutioner eller velgørenhedsorganisationer.

Læs mere

About Til Tyskland på et sprog, du forstår (300 Articles)
Vi oversætter både tyske gloser og fagtermer til hverdagsdansk : +49 4608 89299 – 0 Din genvej til det tyske marked Ikke så tyske, at det gør noget En tysk revisor er muligvis det mest kedelige og regelrette, en dansker kan komme i tanke om. Ordnung muss sein i lange baner. Vi er heldigvis ikke så tyske, at det gør noget – men vi har dog orden i sagerne. Vi er tyskere, men vi taler dansk, og vi har en let og humoristisk tilgang til arbejdet. Vi har styr på det tyske marked og kan hjælpe dig med alt fra tyske skatteregler til handel med fast ejendom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: